ABD Başkanı Donald Trump, Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser'a, şehirdeki "evsiz kamplarına" yönelik önlem alması gerektiğini ifade etti. Washington'un "temiz ve güvenli" olmasını istediğini vurgulayan Trump, mevcut durumdan duyduğu rahatsızlığı belirtti. Trump geçtiğimiz ay bölgedeki evsizleri öne sürerek Washington'un federal yönetime devredilmesi gerektiğini söylemişti.
Trump, Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda, Bowser'a özellikle Dışişleri Bakanlığı binası ve Beyaz Saray çevresinde bulunan "çirkin evsiz kamplarını" temizleme talimatı verdiğini belirtti. Trump, Bowser'ın bu durumu çözememesi durumunda, gerekli müdahaleyi kendisinin yapacağını ifade etti.
Trump, "Bunu yapmaya yetkin değilse onun yerine biz yapmak zorunda kalacağız." ifadesini kullandı.
Başkent Washington'un "temiz ve güvenli" olmasını istediğini vurgulayan Trump, mevcut durumdan duyduğu rahatsızlığı belirtti.
"EVSİZLER" YEREL SİYASETİ ETKİLEDİ
Washington DC'de hükümet binalarının yakınındaki evsiz kamplarının artışı, yerel siyasette tartışmalara yol açmıştı.
Trump, geçen ay yerel yönetimin suç ve evsizlikle mücadelede başarısız olduğunu öne sürerek, Washington DC'nin federal yönetim tarafından devralınması gerektiğini savunmuştu.
Ancak Belediye Başkanı Bowser, yönetiminin şehirdeki sorunları çözmek için etkili adımlar attığını ifade etmişti.
Bowser, şehir ile federal hükümet arasındaki işbirliğinin sağlam olduğunu vurgulayarak, "Başkan, ülkemizin başkentini dünyanın en güzel başkenti yapmaya odaklanmış durumda. Görünüşe göre, bu bizim de önceliğimiz." şeklinde açıklama yapmıştı.