TSK'dan Sincar'a SİHA operasyonu: Erbil Türkiye'nin Şengal Direniş Birlikleri'ni vurduğunu duyurdu

TSK'dan Sincar'a SİHA operasyonu: Erbil Türkiye'nin Şengal Direniş Birlikleri'ni vurduğunu duyurdu

Türkiye, Suriye ve Irak'ta terör hedeflerine yönelik SİHA operasyonlarına devam ediyor. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, TSK'nın Sincar'da üç Şengal Direniş Birlikleri mensubunu SİHA ile vurduğunu duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA), Sincar bölgesindeki Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) karargâhını hedef aldığını duyurdu.

Reuters'ın haberine göre, IKBY'nin terörle mücadele biriminin yaptığı açıklamada karargâhın yerel saatle 5'te vurulduğu belirtildi. Açıklamada, karargâhtaki üç YBŞ mensubunun öldüğü bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK ile bağlantılı YBŞ'ye yönelik olarak geçmişte de birçok SİHA operasyonu düzenlemişti.

IKBY'nin terörle mücadele birimi geçen hafta da TSK'nın Şengal'deki bir YBŞ karargâhını SİHA ile vurduğunu ve üç YBŞ mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN