Tüm dünyayı şaşkına çeviren olay: Grip olduktan sonra enfeksiyon burnunu yedi

Tüm dünyayı şaşkına çeviren olay: Grip olduktan sonra enfeksiyon burnunu yedi

ABD'de yaşayan Brandon Boothby, yaşadığı grip sonrasında hayatı altüst oldu. Boothby'ye vücudunu zararsız patojenlere ve bakterilere karşı savunmasız bir şekilde bırakan, milyonda iki kişide bir görülen hastalığın teşhisi konuldu. 31 yaşındaki Boothby, "Burnumdaki mantar enfeksiyonu, dokularımı yemeye başladı; tamamen alınmasaydı, gözlerime ve beynime ulaşacaktı" dedi.

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 31 yaşındaki itfaiyeci Brandon Boothby, sıra dışı bir hastalıkla mücadele ederek hayatının en zorlu dönemlerinden birini geçirdi. Grip benzeri semptomlarla başlayan rahatsızlığı, Boothby'nin vücudunu zararsız patojenlere ve bakterilere karşı savunmasız bırakan bir hastalığa dönüştü. Sonunda, Boothby, bu nadir hastalık sebebiyle burnunu kaybetti.

The Mirror'ın aktardığına göre, Boothby'nin yaşadığı hastalık, grip benzeri semptomlar geliştikten sonra hayatını tamamen değiştirdi. Burnundaki enfeksiyon hızla yayılarak vücudunu zayıflattı ve acil bir durum ortaya çıktı: Aplastik anemi.

Aplastik anemi, vücudun yeni kan hücreleri üretmeyi durdurduğu nadir bir durumken Brandon için hayat kurtaracak bir kemik iliği nakli bulma çabası başladı. Ancak, nakil sonrası sağlıklı kabul edilen donörün vücudu tarafından gelişen 'graft-versus-host' sendromu, yeni bir mücadeleyi beraberinde getirdi.

ekran-goruntusu-2024-02-06-105405.png

Boothby, yaşadığı süreç oldukça zorlu olduğunu ifade ederken, hastalığın neden olduğu egzama benzeri semptomlar ve organ sistemlerinde iltihaplanma ile mücadele etmek zorunda kaldı. Ancak, genç adamın güçlü iradesi ve doktorlarının desteğiyle bu süreci atlattığı belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-02-06-105455.png

'MANTAR ENFEKSİYONU BURNUMU YEMEYE BAŞLADI'

NTV'de yer alan habere göre; Boothby, yaşadığı deneyimi şu sözlerle anlattı: "Bu otoimmün hastalık, zararsız patojenlere karşı inanılmaz derecede savunmasız bırakır. Burnumdaki mantar enfeksiyonu, dokularımı yemeye başladı; tamamen alınmasaydı, gözlerime ve beynime ulaşacaktı."

ekran-goruntusu-2024-02-06-105423.png

Ancak, Boothby'nin şanslı olduğu bir nokta da vurgulandı. Aplastik anemi hastalarında ölüm oranının yüksek olduğu belirtilirken, genç adamın yaş ve sağlık durumu açısından şanslı bir pozisyonda olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN