Tüp bebek kliniğinde 'ikiz embriyo' karmaşası: Doğumda hayatının şokunu yaşadı

Tüp bebek kliniğinde 'ikiz embriyo' karmaşası: Doğumda hayatının şokunu yaşadı

Amerikalı çift, Güney Kaliforniya'da bir tüp bebek kliniğinde tedaviye başladı. Normal bir hamilelik geçiren kadın doğuma girince hayatının şokunu yaşadı. Kliniğin açıklamasına göre, yaşanan 'aksilik' sonucu kadının vücuduna iki farklı ailenin embriyoları yerleştirildi. Aylarca başkasının bebeklerini karnında taşıyan kadın, mahkeme kararıyla bebekleri gerçek ailelerine teslim etti.

ABD'deki bir tüp bebek kliğinde yaşanan 'ikiz embriyo skandalı' dünya medyasında büyük ses getirdi.

New York Post'ta yer alan habere göre, uzun bir süredir çocukları olmayan Amerikalı çift, Güney Kaliforniya'daki bir klinikte tüp bebek tedavisine başladı. Mahkeme belgelerinde isimleri yalnızca Y.Z. ve A.P. olarak tanımlanan çift tedavi için 100 bin dolar harcadı.

Yapılan işlemler sonrası hamile kalan kadın, normal bir hamilelik süreci geçirdi.

KENDİLERİNE BENZEMEDİĞİNİ FARK ETTİLER

Dokuz ayın sonunda doğum için hastaneye giden kadın, hayatının şokunu yaşadı. Amerikalı olmasına rağmen kökenleri Asya'ya dayanan çift, bebeklerini kucaklarına alınca kendilerine benzemediğini fark etti.

Tüp bebek tedavisi sonrası vücuduna sekiz embriyo yerleştirilen kadına ikiz kız bebekleri olacağı söylendi. Hastaneye giden ve durumu yetkililere bildiren çifte, klinik yaşanan skandalı detaylı şekilde anlattı.

AYLARCA BAŞKASININ BEBEĞİNİ TAŞIDI

Klinik, "akılalmaz bir aksilik" sonucunda iki farklı aileden iki erkek bebek embriyosunun A.P.'ye yerleştirildiğini açıkladı.

A.P. 2019 yılının Mart ayında sağlıklı ikiz erkek çocuk doğurdu. Yani anne adayı, iki farklı ailenin çocuklarını 9 ay boyunca karnında taşımış oldu.

Yapılan yanlışlık sonucu bebekleri elinden alınarak gerçek ailelerine teslim edilen kadın, "Duygusal olarak çöktüğünü" belirtti.

Çocuklarını A.P.'den teslim alan Anni Manukyan ve kocası Ashot da yaşanan aksilik nedeniyle kliniğe dava açtı.

Anni Manukyan, taşıyıcı Asyalı anne hakkında "Çocuğumu dokuz ay boyunca taşıdı, onu besledi, ona baktı, bezini değiştirdi. Her şey farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi. Onun için her gün dua ediyorum, o da en az benim kadar bu olayın kurbanı oldu" dedi.

Öte yandan 2018 yılında yaşanan skandal sonrası ailenin açtığı davayı tam 6 yıl sonra kazandı. Buna göre hastane her bir aileye 100 bin dolar para ödeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN