Türk sanatçı Amerika'da kimsenin yapamadığını yaptı! Bir ilki gerçekleştirdi! Binlerce kişi akın etti! Bunu yapan ilk...

Türk sanatçı Amerika'da kimsenin yapamadığını yaptı! Bir ilki gerçekleştirdi! Binlerce kişi akın etti! Bunu yapan ilk...

Amerika'da bir Türk sanatçı resmen tarihe geçti! Adını altın harflerle yazdıran o sanatçı, kimsenin yapmadığını yaptı! İlk defa Amerika'da bunu gerçekleştiren Türk sanatçı binlerce kişinin ilgi odağı oldu. Bunu yapan ilk sanatçı...

Türk sanatçı, Amerika'da bir ilke imza atarak, benzersiz bir başarı elde etti. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Daha önce hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi ilk defa bir Türk sanatçı yaptı.

MEDYA MİMARİSİ PROJESİNDE İLK TÜRK SANATÇI

gfh.jpg

Sanatçı Refik Anadol, "Machine Hallucinations: Sphere" adlı yapay zeka veri heykeli olan Sphere'ın dış mekanını büyüleyici bir şekilde kapladı.

Refik Anadol, bu heyecan verici gelişmeyi sosyal medya hesabında duyurdu. Projenin dünyanın en kapsamlı teknolojik altyapısına sahip The Sphere medya mimarisi projesinin ilk sanatçısı olduğunu belirtti. Ayrıca, veri ve yapay zeka ile gerçekleşecek olan bu sanatçı programının teknik, estetik ve bağlam katkılarını hayranlarıyla paylaşmayı dört gözle beklediğini ifade etti.

Anadol, "Sevgili dostlar, dünyanın en kapsamlı teknolojik altyapısına sahip The Sphere medya mimarisi projesinin ilk sanatçısı olduğumu duyurmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Veri ve yapay zeka ile 4 ay sürecek sanatçı programına teknik, estetik ve bağlam katkılarımızı sizlerle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

SPHERE'IN DIŞ CEPHESİNİ TUVAL OLARAK KUYLLANIYOR

indir.png

Refik Anadol, Sphere'ın dış cephesini 360 derece bir tuval gibi kullanarak, medya sanatlarını mimariye başarıyla entegre ediyor ve çevresiyle sürekli etkileşimde bulunan canlı bir mimari eser yaratıyor.

Anadol'un eseri, Sphere'ın ev sahipliği yapacağı "Exosphere" adlı sanat programının açılışını üstleniyor. Bu etkileyici enstalasyon, 1 Eylül'de başlayıp dört ay boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

AÇILIŞ 29 EYLÜL'DE

montaj-degil-tamamen-gercek-dunyanin-en-buyuk-led-kuresi-msg-sphere-qgns.jpg​​​​​​​

Sphere, açılış etkinliğini 29 Eylül'de İrlandalı rock grubu U2'nin konseriyle gerçekleştirecek. Konser biletleri şimdiden tükenmiş durumda.

Sphere, dünya haritası, basketbol topu, Cadılar Bayramı'nın sembolü olan bal kabağı gibi farklı figürlerle aydınlatılan bir yapı. 2019 yılında inşa edilmeye başlanan Sphere, 2,3 milyar dolarlık bir yatırımın ürünü ve 18 bin 600 kişi kapasitesine sahiptir.

111 metre yüksekliği ve 157 metre genişliğiyle, tamamen programlanabilir dev bir ekranla donatılmış olan bu yapı, 1,2 milyon LED ışıkla süslenmiş animasyonları izleyicilere sunuyor. Sphere, "Ekzosfer" adı verilen bu devasa LED ekranıyla rekor kırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN