UAD kararı sonrası Belçika lideri Croo’dan İsrail’e çağrı: Geçici tedbirleri tam olarak uygulayın

UAD kararı sonrası Belçika lideri Croo’dan İsrail’e çağrı: Geçici tedbirleri tam olarak uygulayın

Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım yapmakla yargılanan İsrail’e çağrıda bulunan Belçika Başbakanı Alexander De Croo, “İsrail'i mahkeme kararının geçici tedbirlerini tam olarak uygulamaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana binlerce masum sivili katlettiği saldırıları devam ederken, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) kararlarının hukuken bağlayıcı ve bu kararlara uyma yükümlülüğü olduğunu hatırlattı.

‘DURUŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ’

De Croo, “Belçika, Uluslararası Adalet Divanı'nın geçici tedbirlerin belirtilmesi talebine ilişkin kararını dikkate alıyor. İsrail'i mahkeme kararının geçici tedbirlerini tam olarak uygulamaya çağırıyoruz” diye belirtti.

Belçika Başbakanı ayrıca, ülkesinin duruşmaları yakından takip etmeye devam edeceğini, kararı ve sonuçlarını analiz edeceğini ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN