Uçak felaketinde kabin ekibi ve yolcuların sakinliği hayat kurtardı: Sosyal medyayı sallayan görüntüler

Yeni yılın ilk gününde 7,6'lık depremle sarsılan Japonya'da bu kez pist felaketi yaşandı. Başkent Tokyo'daki Haneda Havaalanı'nda Japan Airlines'a ait A350 yolcu uçağı ile sahil güvenlik uçağı pistte çarpıştı. Alevler arasında kalan yolcu uçağındaki 379 kişi tahliye edilirken Japan Airlines kabin ekibinin ve yolcuların uçağın yanmasına rağmen tahliye anında oldukça sakin davranışlarına ait video görüntüleri sosyal medyayı salladı.

Yeni yılın ilk gününde Japonya, büyük bir felakete sahne oldu. Başkent Tokyo'daki Haneda Havaalanı'nda, Japan Airlines'a ait bir A350 yolcu uçağı ile Sahil Güvenlik'e ait bir uçak pistte çarpıştı. Bu korkunç olayda, alevler arasında kalan yolcu uçağındaki 379 kişi başarıyla tahliye edilirken, ne yazık ki Sahil Güvenlik uçağındaki 5 kişi hayatını kaybetti. Depremin vurduğu bölgelere yardım taşıyan Sahil Güvenlik uçağının karıştığı bu felaket, büyük üzüntü yarattı.

OLAĞANÜSTÜ SAKİNLİK

Ancak, bu trajik olayın ortasında, Japan Airlines kabin ekibinin ve yolcuların gösterdiği olağanüstü sakinlik ve profesyonellik dikkat çekti. Uçağın alevler içinde olmasına rağmen, yolcuların ve kabin ekibinin tahliye sırasında gösterdikleri sakin ve düzenli tavır, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, tüm yolcuların koltuklarında sakince oturduğu ve kabin görevlilerinin uçağın yanmadığı kısımdaki tahliye kaydıraklarını açtığı anlar yer aldı. Video görüntüsü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

MOTOR HALA ÇALIŞIYORDU...

Uçak tahliye edilirken kabin ekibinin sağ ön çıkışı kullanması ise kabin ekiplerinin uzmanlığını bir kez daha ortaya koydu. Tahliye videolarından da görülebileceği üzere, tahliye esnasında uçağın sağ motoru hala dönmeye devam ediyordu ve yangın ile beraber köpüren yakıtı uçağın arka kısmına doğru atıyordu.

UZMANLAR: SAKİN KALMAK HAYAT KURTARIR

Bu olağanüstü durumda kabin ekibi ve yolcuların gösterdiği soğukkanlılık ve düzen, potansiyel bir facianın önlenmesinde kritik bir rol oynadı. Uzmanlar, acil durumlarda bu tür sakin ve düzenli tahliyelerin hayati önem taşıdığını ve bu olayın, havacılık güvenliği açısından önemli bir örnek teşkil ettiğini vurguluyorlar. Japonya'daki bu felaket, havacılık tarihinde kabin ekibi ve yolcuların başarılı bir tahliye süreciyle öne çıktığı nadir olaylardan biri olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN