Ukrayna 1 günde 3 Rus Su-34 savaş uçağını düşürdü

Ukrayna 1 günde 3 Rus Su-34 savaş uçağını düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri ülkesinin dün üç Rus Su-34 saldırı uçağını düşürdüğünü açıkladı. Hava Kuvvetlerine göre Rusya yalnızca Şubat ayında yaklaşık 12 Su-34 uçağını kaybetti. Her uçağın maliyetinin yaklaşık 36 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yurii Ihnat, ülkesinin dün üç Rus Su-34 saldırı uçağını düşürdüğünü doğruladı.

The Kyiv Independent'ta yer alan bilgilere ve Ukrayna Hava Kuvvetlerine göre ilk Su-34 yerel saatle sabaha karşı 1'de doğuda düşürüldü. Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk diğer iki Su-34 savaş uçaklarının yerel saatle sabah 9 civarında Ukrayna'nın Avdiyivka ve Mar'inka şehirlerinin yakınlarında düşürüldüğünü söyledi.

Hava Kuvvetlerine göre Rusya yalnızca Şubat ayında yaklaşık 12 Su-34 uçağını kaybetti. Her uçağın maliyetinin yaklaşık 36 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Ocak ve Şubat aylarında iki Rus A-50 uçağı da Ukrayna güçleri tarafından düşürüldü ve her biri yaklaşık 330 milyon dolara mal oldu.

İLHAK EDİLEN DONETSK BÖLGESİNİN DURUMU KRİTİK

Başkomutan Oleksandr Syrskyi'nin 29 Şubat'ta cephe hattına yaptığı ziyaretin ardından bildirdiğine göre Ukrayna güçleri, Donetsk Bölgesinin ön cephe köyü Orlivka'nın eteklerine yönelik Rus saldırısını durdurdu.

Ukrayna güçleri, 26 Şubat'ta Donetsk Bölgesinde yakın zamanda ele geçirilen Avdiivka yakınlarındaki Lastochkyne köyünden çekildi ve Rusya'nın batıya doğru daha fazla ilerleyişini önlemek için Orlivka da dahil olmak üzere komşu yerleşimlerin yakınında savunmalar kurdu.

Başkomutan Syrskyi Donetsk Bölgesindeki ön cephedeki durumu "kritik" olarak nitelendirdi. Rus birlikleri "cephenin birçok yönüne" saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Rusya'nın Avdiyivka'yı ele geçirmesinin ardından Ukrayna güçlerinin çekildiği köylerde durum "özellikle gergin" ifadesini kullandı.

Ukrayna güçleri, Rusya'nın yenilenen saldırısını aylarca püskürttükten sonra mühimmat sıkıntısı nedeniyle 17 Şubat'ta Donetsk Bölgesindeki küçük sanayi kenti Avdiyivka'dan çekilmişti. Ukrayna güçleri daha sonra 27 Şubat'ta Lastochkyne'nin kuzeyinde Avdiyivka yakınlarındaki Stepove ve Severne köylerinden çekilme kararı almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN