Ukrayna Avdiyivka'daki bazı birimlerini geri çekti

Ukrayna Avdiyivka'daki bazı birimlerini geri çekti

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna'nın Avdiyivka kasabasında yeni bir değişiklik yapıldı. Aylar süren yoğun çatışmaların ardından doğudaki Avdiyivka kasabasının bazı bölgelerindeki birliklerin daha iyi mevzilere çekileceği ve savaşta tecrübeli yedek askerlerin de savaşa katıldığı açıklandı.

Ukrayna yaptığı açıklamada, aylar süren yoğun çatışmaların ardından doğudaki Avdiyivka kasabasının bazı bölgelerindeki birliklerini daha iyi mevzilere çekeceğini ve savaşta tecrübeli yedek askerlerin de savaşa katıldığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Rusya Ukrayna'nın topyekün işgalinden yaklaşık iki yıl sonra Avdiivka'yı kuşatıp ele geçirmeye çalışıyor ve Kiev'in kasabadaki tutunması, tedarik hatlarının tehdit altında olması nedeniyle giderek daha sallantılı görünüyor.

Avdiyivka'nın ele geçirilmesi, Rusya'nın endüstriyel Donbas bölgesini oluşturan iki vilayetin tam kontrolünü sağlama hedefinin anahtarıdır ve Başkan Vladimir Putin'e gelecek ay yeniden seçilmek isteyen seçmenlere karşı savaş alanında bir zafer kazandırabilir.

"AVDİYİVKA'DA MÜMKÜN OLAN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Ukrayna Askeri Sözcüsü Dmytro Lykhoviy televizyonda yayınlanan yorumunda, "Avdiyivka'da bazı yerlerde birliklerimizi daha avantajlı konumlara çekmek, bazı yerlerde de (Rusları) mevzilerden uzaklaştırmak için bir manevra yapılıyor. Dolayısıyla tüm bunlarla ilgili en önemli duyuru, Avdiyivka'ya malzeme sağlanmasının ve oradan tahliyenin zor olduğudur" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise video konuşmasında, "Avdiyivka cephesinde askerlerimizin mümkün olduğu kadar çok sayıda Ukraynalının hayatını korumak için yeterli idari ve teknolojik yeteneklere sahip olmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın en önde gelen savaş birimlerinden biri olan Üçüncü Taarruz Tugayı, Kiev'in buradaki birliklerini takviye etmek için Avdiyivka'ya gönderildiğini söyledi.
Taarruz piyadelerinden oluşan tugay, Avdiyivka'daki durumun 'cehennem' olduğunu, 'tehditkar ve istikrarsız' olduğunu, ancak şehrin bazı kısımlarında Rus kuvvetlerine baskın düzenlediğini ve ağır kayıplar verdiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN