Ukrayna batırdığı Rus gemisini böyle alaya aldı: O artık bir denizaltı

Ukrayna batırdığı Rus gemisini böyle alaya aldı: O artık bir denizaltı

Gündem her ne kadar Orta Doğu olsa da Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş da devam ediyor. Dün gece Ukrayna tarafından vurulan Rus Novoçerkassk gemisiyle ilgili Ukrayna'dan tiye alıcı açıklamalar geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ukraynalı savaşçılar gemiyi modifiye etti. O artık bir denizaltı" denildi.

2022 Şubat'ta başlayan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta sular yeniden kaynıyor. Ukrayna, Rusya'ya ait olan Feodosya limanında 26 Aralık gecesi vurulan 'Novoçerkassk' isimli gemiye yönelik Ruya'yı tiye alıcı açıklamalarda bulundu.

'O ARTIK BİR DENİZALTI'

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ukraynalı savaşçılar Rus Novocherkassk büyük çıkarma gemisini modifiye ettiler. O artık bir denizaltı. Ukraynalı pilotlar mükemmel bir iş çıkardı. Kırım Ukrayna'dır. Burada işgalcinin filosuna yer yoktur” denildi.

8386072.jpg

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, gemiye düzenlenen saldırının ardından dün yaptığı açıklamada, “Putin'in donanmasının bu son yıkımı, Ukrayna savaşında bir çıkmaz olduğuna inananların yanıldıklarını gösteriyor! Onlar, son 4 ayda Rusya'nın Karadeniz Filosunun yüzde 20'sinin yok edildiğini fark etmediler.

8386073.jpg

Rusya'nın Karadeniz'deki hakimiyetine artık meydan okunuyor, Birleşik Krallık ve Norveç liderliğindeki yeni Denizcilik Kabiliyet Koalisyonu, Ukrayna'nın denizde kazanmasını sağlamaya yardımcı oluyor” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN