Ukrayna, Rus işgalindeki 3 kilometrekarelik alanı kurtardı

Ukrayna, Rus işgalindeki 3 kilometrekarelik alanı kurtardı

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Kupyansk yönünde Rus birliklerinin saldırısını püskürttüklerini belirterek, Bahmut yakınlarında üç kilometrekarelik alanın kurtarıldığını ve toplamda 47 kilometrekarelik bir alanın geri alındığını açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, doğu ve güney cephelerindeki durumu değerlendirerek, Rus güçlerinin Liman yönünde saldırılarının başarısız olduğunu ve Kupyansk yönündeki saldırıların da püskürtüldüğünü belirtti.

6-001.jpg

Malyar ayrıca Bahmut yakınlarında Rus ordusunun ilerlemesini engellemeye çalıştığını ve toplamda 47 kilometrekarelik bir alanın geri alındığını belirtti. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise Rusya'nın Odessa ve Dnepropetrovsk bölgelerine insansız hava aracıyla saldırı düzenlediğini ve 23 İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü açıkladı.

7-001.jpg

Odessa Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Kiper de saldırılarda bazı ekipmanların zarar gördüğünü aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN