Ukrayna Rusya'nın Su-34 saldırı uçağını düşürdü

Ukrayna Rusya'nın Su-34 saldırı uçağını düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri Rusya'ya ait bir Su-34 avcı bombardıman uçağını düşürdüğünü açıkladı. 27 Şubat'ta bir günde iki Su-34 uçağın düşürüldüğünü bildiren Hava Kuvvetleri'ne göre Rusya son 10 günde yedi Su-34 uçağını kaybetti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Rusya'ya ati bir Su-34 avcı bombardıman uçağını düşürdüğünü açıklarken, son günlerde bildirilen Rus uçak kayıpları listesine bir saldırı uçağı daha eklendi.

Hava Kuvvetleri, Su-34'ün yerel saatle 1'de doğu yönünde düşürüldüğünü söyledi. 27 Şubat'ta bir günde iki Su-34 uçağının düşürüldüğünü bildiren Hava Kuvvetleri'ne göre, Rusya son 10 günde yedi Su-34 uçağını kaybetti.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre uçağın imhası, Ocak ve Şubat aylarında her biri yaklaşık 330 milyon dolara mal olan iki A-50 erken uyarı ve kontrol uçağı da dahil olmak üzere Rus uçaklarının düşürülmesinde son dönemde yaşanan artıştan sonuncusu oldu.

Ukrayna'nın 21 Şubat'ta Su-34'ü, 19 Şubat'ta Su-34 ve Su-35S uçağını, 18 Şubat'ta Su-34 uçağını, iki Rus Su-34 savaş uçağını, bir Rus uçağını ve 17 Şubat'ta Su-35 savaş uçağı düşürdüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN