Ukrayna'da Noel ilk defa 25 Aralık'ta kutlanıyor

Ukrayna'da Noel ilk defa 25 Aralık'ta kutlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Temmuz ayında imzaladığı bir yasal düzenleme ile Ukraynalıların Ocak ayında Noel'i kutlamanın 'Rus mirasını terk etmelerine' izin verdiğini söyledi. Ülkede ilk defa Noel Rusya ile birlikte ocak ayında değil 25 Aralık'ta kutlanıyor.Ukraynalı Ortodoks Hıristiyanların çoğu bu yıl ilk kez 25 Aralık'ta Noel'i kutlamaya hazırlanıyor.

Ukrayna, Rusya'dan bir adım daha uzaklaşarak, artık Noel'i günlük yaşamda kullandığı Batı veya Gregoryen takvimine göre kutluyor.

BBC'de yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin temmuz ayında imzaladığı bir yasal düzenleme uyarınca bu yıl ilk defa Noel'i Rusya ile birlikte ocak ayında değil, 25 Aralık'ta kutluyor.

Zelensky, Temmuz ayında yasayı değiştirerek Ukraynalıların Ocak ayında Noel'i kutlamanın "Rus mirasını terk etmelerine" izin verdiğini söylemişti.

Dün akşam yayınlanan Noel mesajında ​​Başkan Zelensky, artık tüm Ukraynalıların bir arada olduğunu belirtti.

Dün insanlar ülke çapında dua etti ve mum yaktı.

Savaştan çok az zarar gören batıdaki Lviv kentinde, geleneksel kostümlü çocuklar sokaklarda ilahiler söyledi ve şenlik alaylarına katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN