Ukraynalı doktor Rusların 'oyuncak' tuzağını anlattı: Çocuklarımızı öldürmeye kararlılar

Ukraynalı doktor Rusların 'oyuncak' tuzağını anlattı: Çocuklarımızı öldürmeye kararlılar

Ukrayna'nın başkenti Kiev’de görev yapan bir doktor, Rus birliklerin Ukraynalı çocukları hedef aldığını söyleyerek çocukların oyuncak ayılarına bomba yerleştirdiklerini, bu sayede çocukları ve ailelerini hedef aldıklarını öne sürdü. Doktor, "Aileleri hedef alıyorlar. Hiç şüpheniz olmasın, Ruslar sivillerimizi ve çocuklarımızı öldürmeye kararlı" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev’de görev yapan bir doktor olan Oleksandr Yatsyna, The Times gazetesine bazı açıklamalarda bulundu. Rus birliklerin Ukraynalı çocukları hedef aldığını öne süren Yatsyna, Putin’in birliklerinin Kiev’de çocukların oyuncak ayılarına bomba yerleştirdiğini, bu sayede çocukları ve ailelerini hedef aldıklarını vurguladı.

Ukraynalı doktor, "Önce bombalardan kaynaklanan feci yaralar aldık, sonra ateş açıldı, ardından yollara saçılan mayınlar ama hepsinden kötüsü patlayıcılarla dolu doldurulmuş oyuncaklarla karşılaştık. Aileleri hedef alıyorlar. Hiç şüpheniz olmasın, Ruslar sivillerimizi ve çocuklarımızı da öldürmeye kararlı" diye konuştu.

'DOKTORLAR VE SAVUNMASIZ HASTALAR BAŞLICA HEDEFLERİ'

Mariupol'de çocuk hastanesini hedef alan bombardımanın ardından düşüncelerinin değiştiğini söyleyen Yatsyna, "Artık biliyorum ki hepimize saldıracaklar. Doktorlar ve kaçamayan savunmasız hastalar başlıca hedefleri haline geldi" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN