UNICEF duyurdu: Aksa Hastanesi'nde 20 yenidoğan bebek risk altında

UNICEF duyurdu: Aksa Hastanesi'nde 20 yenidoğan bebek risk altında

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. UNICEF, yakıt sıkıntısı nedeniyle Aksa Şehitleri Hastanesi'nde 20'den fazla yenidoğan bebeğin hayatlarının risk altında olduğu uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi'ndeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde yakıt sıkıntısı nedeniyle 20'den fazla yenidoğan bebeğin hayatının tehlikede olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yakıt girişinin hala yetersiz olduğu vurgulandı.

Gazze'nin orta bölgesinde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki yakıt krizine dikkat çeken açıklamada, "Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne düzenli yakıt teslimatı yapılamadığı için oksijen jeneratörleri kapanacak ve 20'den fazla yenidoğan bebeğin hayatı riske girecek" ifadesi kullanıldı.

'GÜVENLİ KORİDORLARA İHTİYAÇ DUYULUYOR'

UNICEF, Gazze'nin acilen daha fazla yakıta ve insani yardım çalışanlarının görevlerini güvenle yürütebilmeleri için güvenli koridorlara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nden yapılan ayrı bir açıklamada ise, yakıt sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği ve bu nedenle 1200 hasta ve yaralının ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN