Venezuela'da petrol sızıntısı

Venezuela'da petrol sızıntısı

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da petrol sızıntısı meydana geldi. Çevreci gruplar petrol sızıntısının ülkenin batı kıyı şeridindeki Carabobo eyaletinde bulunan plajlara katranlı sızıntı saçtığını söyledi. Yetkililer "Puerto Cabello plajlarının büyük bir kısmı etkilendi" dedi.

Venezuela'nın batı kıyı şeridindeki Carabobo eyaletinde plajlara katranlı petrol sızıntısı görüldüğü açıklandı.

Çevreci bir sivil toplum kuruluşlarının (STK) bölge direktörü Yohan Flores, AFP'ye yaptığı açıklamada, sızıntının ilk olarak Salı günü tespit edildiğini söyledi. Başkent Caracas'ın 210 kilometre batısındaki ülkenin en büyük limanına atıfta bulunarak, "Puerto Cabello plajlarının büyük bir kısmı etkilendi" dedi. Plajın dışında denizin de sızıntıdan etkilendiğini belirtti.

AFP'de yer alan habere göre, Devlet Petrol Devi PDVSA, STK'ların sızıntının Venezuela'nın en önemli rafinerilerinden biri olan El Palito rafinerisi yakınındaki bir atık lagününden kaynaklandığını söylemesine rağmen açıklamada bulunmadı.

petrol-iceri.jpg

Ulusal Risk Yönetimi Sistemi'nin kısa bir raporunda fazla ayrıntı verilmeden 'atık gölünden hidrokarbon sızıntısı' olduğu belirtildi.

Bölgede PDVSA ekipleri, gönüllüler ve balıkçıların temizlik faaliyetleri yürüttüğü görüldü.

BÖLGEDE BALIK TUTULMAYACAK

Venezuela Su Alanlarının Ulusal Kurtarma ve Deniz Güvenliği Örgütü (ONSA), "çevresel acil durum" çağrısında bulundu.

Bölgede kaydedilen son petrol sızıntısı, rafineri atıklarının da denize aktığı Temmuz 2020'de yaşanmıştı. Bu kaza, beyaz kumlu plajlara sahip çok sayıda adacıktan oluşan bir turizm bölgesi olan Morrocoy Ulusal Parkı'nı kirletmişti.

Puerto Cabello şehrinin yakınlarındaki balıkçılar önümüzdeki iki ay boyunca balık tutamayacaklarını söyledi.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip olan Venezuela'nın üretimi, on yılı aşkın bir süre önce günde 3 milyon varilden şu anda günde 850 bin varile düştü. Üretimin gelecek yıl 1 milyon varili aşması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN