Venezuela'daki depremlerde can kaybı 5 bin 346'ya yükseldi

Venezuela'daki depremlerde can kaybı 5 bin 346'ya yükseldi

Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki iki şiddetli depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 346'ya yükseldi. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için ailelere DNA örneği verme çağrısında bulundu.

Venezuela Ulusal Meclis (AN) Başkanı Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da ülkeyi sarsan deprem felaketinde can kaybının 68 artarak 5 bin 346’ya, yaralı sayısının ise 16 bin 740’a çıktığını bildirdi.

AİLELERE DNA ÖRNEĞİ ÇAĞRISI

Depremlerde yaşamını yitiren kişilerin kimliklerinin tespiti amacıyla Ulusal Adli Tıp ve Bilimler Servisi (Senamecf) ile İçişleri Bakanlığı ortak bir çalışma başlattı.

Yetkililer, yakınlarının depremden en fazla etkilenen La Guaira eyaletinde veya başkent Caracas'taki Bello Monte morgunda olabileceğini düşünen ailelere, süreçlerin hızlandırılması ve kimlik doğrulamasının yapılabilmesi adına gönüllü DNA örneği vermeleri çağrısında bulundu.

KAYIP SAYISINDA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Venezuela hükümeti henüz resmi bir kayıp sayısı açıklamış değil. Ancak depremin ardından yakınlarından haber alamayan kişilerin oluşturduğu "Desaparecidos Terremoto Venezuela" (Venezuela Depremi Kayıpları) adlı sivil girişimin internet sitesinde kayıtlı kayıp sayısı 29 bin 500 olarak belirtiliyor.

HASARIN MALİYETİ 6,7 MİLYAR DOLAR

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, 24 Haziran’da Venezuela'da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki deprem kaydedilmişti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yapılan ilk incelemelerde, sarsıntıların doğrudan yol açtığı fiziksel hasarın maliyetinin 6,7 milyar dolar düzeyinde olduğu açıklanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN