Venezuelalı medya patronu Cisneros hayatını kaybetti

Venezuelalı medya patronu Cisneros hayatını kaybetti

1995 yılında Latin Amerika'daki ilk tamamen dijital, doğrudan eve uydu televizyon hizmeti olan DIRECTV Latin Amerika'yı başlatan Venezuelalı medya patronu Gustavo Cisneros hayatını kaybetti.

Venezuelalı medya patronu Gustavo Cisneros 78 yaşında hayatını kaybetti.

Cisneros 1992'de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk İspanyolca medya şirketi olan Univision'un kurucu ortağı olmuştu. 1995 yılında Latin Amerika'daki ilk tamamen dijital doğrudan eve uydu televizyon hizmeti olan DIRECTV Latin Amerika'yı başlatmıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Venezuela'nın en büyük işveren derneği Fedecamaras yaptığı açıklamada kendisini ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı bir iş adamı olarak tanıttı.

Karakas Başpiskoposluğu'ndan Kardinal Baltazar Porras, yaptığı açıklamada onu 'bir medya adamı ve teknolojinin destekçisi' olarak nitelendirdi.

Şirketi, sosyal medyada yaptığı açıklamada ölümünü doğrularken onu "stratejik vizyonu ve yenilikçiliğe olan bağlılığıyla karakterize edilen bir lider" olarak nitelendirdi.

Ölümüne kadar yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Cisneros, farklı sektörlerde birçok anlaşmaya imza atmış ve şirketini büyütmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN