Vize krizine ilginç çözüm: Almanya itiraz sürecini askıya aldı

Vize krizine ilginç çözüm: Almanya itiraz sürecini askıya aldı

AB ülkelerine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar sıklıkla uzun randevu süreleri ya da retlerle karşılaşıyor. Mevcut durum sürmeye devam ederken Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye, Çin ve Fas'ta vize retlerine itirazların değerlendirilmesinin askıya alındığını duyurdu. Uygulamanın deneme olduğu ve 6 ay süreceğinin yazıldığı kararda amacın "Vize başvurularını değerlendirecek ek kapasite yaratabilmek ve bekleme sürelerini kısaltabilmek" olduğu bildirildi.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerle Türkiye arasındaki vize krizi sürerken Almanya vize başvuru ve retlerdeki soruna çözümü itiraz değerlendirmelerini askıya almakta buldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan 7 Haziran tarihli açıklamada, bu uygulamanın deneme amaçlı olduğu ve 6 ay süreceği belirtildi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Açıklamada 'salgın sonrası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla vize bölümlerinin çok ciddi bir başvuru yükü altına girdiği' ve bunun bazı yerlerde vize randevuları için daha uzun süreler beklenmesine neden olduğu belirtildi.

Almanya, bu bekleme sürelerinin kısaltılması için üç ülkede pilot bir proje başlattıklarını duyurdu: "Vize başvurularını değerlendirecek ek kapasite yaratabilmek ve bekleme sürelerini kısaltabilmek amacıyla Çin, Fas ve Türkiye'de ret alan vize başvurularına itiraz süreci askıya alınmıştır".

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN