ABD başkenti Washington DC’nin Demokrat Belediye Başkanı Muriel Bowser, Başkan Donald Trump'ın güvenliği sağlamak ve suç oranını düşürmek amacıyla "kamu güvenliği acil durumu" ilan etmesinin "tedirgin edici" olduğunu ifade etti.
Trump, Washington’da evsizlere karşı 'acil durum' ilan etti: Ulusal muhafızlar görevde
Bowser, acil durum ilanına ilişkin, "Bugünkü bu eylem tedirgin edici ve eşi benzeri görülmemiş olsa da Trump'ın geçmişteki bazı söylemleri göz önüne alındığında, bunun bizi tamamen şaşırttığını söyleyemem" dedi.
‘2023’TEN BU YANA DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE’
Salgının etkili olduğu dönemlerden sonra şehirdeki suç oranlarının arttığını hatırlatan Bowser, yine de 2023'ten sonra bunun düşüş eğiliminde olduğunu vurguladı. Bowser, "Ancak şiddet suçlularını sokaklarımızdan uzaklaştıracak ve polis memurlarımıza daha fazla yöntem sağlayacak yasaları ve taktikleri hızla yürürlüğe koymak için çalışıyoruz, bu yüzden suç oranlarında büyük bir düşüş gördük" diye konuştu.
Kenti daha güvenli hale getirmenin yollarını aramaya devam ettiğine dikkati çeken Bowser, "Federal hükümetle iş birliği yaparak, şehrimiz için yapılması gerekenleri yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.
TRUMP'IN ‘KAMU GÜVENLİĞİ ACİL DURUMU’ İLANI
Trump, Washington'da güvenliği sağlamak, suç oranlarını düşürmek ve kenti evsizlerden arındırmak amacıyla bir dizi yeni tedbir aldıklarını duyurmuştu. Kamu güvenliği acil durumu ilan eden Trump, kent polisini federal kontrol altına alacaklarını ve Ulusal Muhafızları kente getireceklerini açıklamıştı.
Washington'daki suç oranlarının dünyadaki birçok başkentten çok yüksek olduğunu resmi veriler üzerinden anlatan Trump, bunun kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı.
