Yahudi soykırımında ölen yazarı hedef almıştı: İsveç'te aşırı sağcı siyasetçi görevden alındı

Yahudi soykırımında ölen yazarı hedef almıştı: İsveç'te aşırı sağcı siyasetçi görevden alındı

İsveç Demokratlar Partisi, yaşamını Nazi toplama kampında yitiren Yahudi günlük yazarı Anne Frank'a "ahlaksız" ifadesini kullanması nedeniyle tepkilerin odağı olan partinin üst düzey isimlerden Rebecka Fallenkvist'i görevden aldığını duyurdu.

İsveç Demokratlar Partisi, yaptığı paylaşımla tepki çeken Rebecka Fallenkvist'la ilgili parti içi disiplin sürecini başlattı. Partinin medya direktörü Oskar Cavalli-Bjorkman, Fallenkvist'in kullandığı ifadeyi "duyarsız ve uygunsuz" olarak nitelendirirken, konunun ciddiye alınacağını kaydetti.

FALLENKVİST PAYLAŞIMINI SİLDİ

Fallenkvist, paylaşımını silerken Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada, "yanlış anlaşıldığını" iddia etti. Anne Frank'in kitabının insanın iyiliği ve kötülüğünün dokunaklı tasviri olduğuna işaret eden Fallenkvist, açıklamasında, "İlk bölümlerde hayatını huzur içinde yaşayan ve erkeklere ilgi duyan (ki ben bunu vurguladım) herhangi bir genç kız gibi olan Anne, Nazizmin kötülüğüyle tezat oluşturuyor. Paylaşımım, Anne'in maruz kaldığı kötülüğü küçümsemeden içindeki iyi ve insani yönü ortaya çıkarmayı amaçlıyordu." savunmasını yaptı.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ'NDEN TEPKİ

İsrail'in Stockholm Büyükelçisi Ziv Nevo Kulman, sosyal medya hesabından Fallenkvist'in paylaşımına dair "Anne Frank'in anısına saygısızlık teşkil eden bu aşağılık hakareti şiddetle kınıyorum." paylaşımını yaptı.

15 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da saklandığı yıllarda günlük yazan Frank, Şubat 1945'te Nazi Almanya'sının Bergen-Belsen toplama kampında 15 yaşında hayatını kaybetmişti.

Neo-Naziler de dahil olmak üzere aşırı sağcı gruplarda aktif olan kişilerce 1980'lerde kurulan İsveç Demokratları Partisi, 11 Eylül seçimlerinde en fazla oy alan ikinci parti olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN