Yemen Kızıldeniz'de bir ticari gemiyi daha hedef aldı

Yemen Kızıldeniz'de bir ticari gemiyi daha hedef aldı

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree , Kızıldeniz'de bir ticari geminin daha hedef alındığını bildirdi. ‘MSC UNITED’ adlı ticari gemiye saldırı düzenlendiği ifa edilen açıklamada, "Yemen Silahlı Kuvvetlerine bağlı deniz kuvvetleri ‘MSC UNITED’ adlı ticari gemiyi uygun deniz füzeleriyle hedef alan bir operasyon gerçekleştirdi. Yemen Silahlı Kuvvetleri, dini, ahlaki ve insani görevlerine uygun olarak Filistin halkıyla destek ve dayanışmalarını sürdürdüklerini teyit eder” denildi.

Kızıldeniz'de devam eden ABD-Husiler arasındaki çatışmalarda yeni bir gelişme yaşandı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree yaptığı açıklamada bir ticari geminin hedef alındığını belirtti.

The Independent'da yer alan habere göre açıklamada, “Yemen Silahlı Kuvvetlerine bağlı deniz kuvvetleri ‘MSC UNITED’ adlı ticari gemiyi uygun deniz füzeleriyle hedef alan bir operasyon gerçekleştirdi. Geminin hedef alınması, mürettebatın üçüncü kez deniz kuvvetlerinin çağrılarını ve tekrarlanan uyarı mesajlarını reddetmesinin ardından gerçekleşti. Yemen Silahlı Kuvvetleri, dini, ahlaki ve insani görevlerine uygun olarak Filistin halkıyla destek ve dayanışmalarını sürdürdüklerini teyit eder” denildi.

ABD 12 İHA, 3 FÜZE DÜŞÜRDÜ

ABD Merkez Komutanlığı ise yaptığı açıklamada 10 saat içinde Kızıldeniz’in güneyinde 12 saldırı İHA’sı, 3 gemisavar balistik füze ve 2 kara seyir füzesini vurduklarını duyurmuştu.

Açıklamada, “USS Laboon ve Eisenhower Saldırı Grubu’na bağlı F/A-18 Super Hornet'lerin de aralarında bulunduğu ABD unsurları, 26 Aralık günü 06.30'da başlayan 10 saatlik bir süre zarfında Husiler tarafından güney Kızıldeniz'de fırlatılan 12 adet tek yönlü saldırı İHA’sı, 3 adet gemisavar balistik füze ve 2 adet kara saldırı seyir füzesini düşürmüştür. Bölgede bulunan gemilerde herhangi bir hasar, mürettebatta yaralanma bildirilmemiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Seyahat özgürlüğünün temel ilkesini desteklemeye çalışan ülkeler, bu devlet dışı aktörün yarattığı zorluklarla mücadele etmek için bir araya gelmeli" sözleri ile 10 ülkeden oluşan bir güç, diğer adıyla Refah Muhafızı Operasyonu kurulduğunu duyurmuştu.

Ülkeler arasında Bahreyn, Kanada, Fransa, İtalya, Seyşeller ve İngiltere'nin de yer aldığını belirtilirken, AB'de bu koalisyonu destek verdiğini açıklamıştı.

Yunanistan ise Yemen'deki Husilerin saldırıları nedeniyle gemileri korumak için Kızıldeniz'e bir donanma firkateyni göndereceğini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN