Yeni salgın tüm ülkeyi sardı! Üç haftada 8 katına çıktı: Gözleriniz kızardıysa sakın hafife almayın

Yeni salgın tüm ülkeyi sardı! Üç haftada 8 katına çıktı: Gözleriniz kızardıysa sakın hafife almayın

Son üç haftada ülke genelinde hızla artan hastalık salgın boyutuna ulaştı. Sağlık bakanlığı uyarılarda bulundu. Yeni salgın tüm ülkeyi sardı, üç haftada 8 katına çıktı! Gözleriniz kızardıysa sakın hafife almayın...

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde "kırmızı göz" hastalığının hızla arttığına ve son üç haftada vakaların ciddi şekilde artış gösterdiğine dikkat çekti.

HASTALIĞA YAKALANANLARIN SAYISI 7.596'YA ÇIKTI

Konjonktivit (Kırmızı Göz Hastalığı) Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi | Emsey Hospital

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, son üç haftada "kırmızı göz" hastalığına yakalananların sayısının 954'ten 7 bin 596'ya yükseldiği belirtildi. Bu artışın özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezlerinde yoğunlaştığı vurgulandı. Hastalığa yakalananların çoğunun Kampala, Arua, Mbale ve Kagadi gibi bölgelerde bulunduğu ifade edildi.

Sağlık uzmanları, hastalığın özellikle fabrika, çarşı, pazar ve plazalar gibi kalabalık ve yoğun nüfuslu alanlarda hızla yayıldığı konusunda uyarılarda bulundu. Hastalığın yayılmasını önlemek için ise "kırmızı göz" hastalığına yakalananların siyah gözlük takması tavsiye edildi. Ayrıca, bu kişilerin yataklarını ve kullandıkları eşyaları ayırmaları gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN