Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten iade-i ziyaret: Mayısta Türkiye'ye gelecek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten iade-i ziyaret: Mayısta Türkiye'ye gelecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, mayıs ayında Türkiye'ye iade-i ziyaret gerçekleştireceğini ve Ankara'ya geleceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altı yıl aradan sonra 7 Aralık'ta Yunanistan'ı ziyaret etmişti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, mayıs ayında Türkiye'ye iade-i ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Yunan basınına konuşan Miçotakis, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi için mayıs ayında başkent Ankara'ya gelmeyi planladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğini söyleyen Miçotakis, "Türk liderliğinin farklılıklarımız arasında köprü kurabilmemiz ve en azından gerginliklerden kaçınabilmemiz için samimi bir istek içinde olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Aralık'ta ayında altı yıl sonra Yunanistan'ı ziyaret etmiş ve Miçotakis ile görüşmüştü. İki ülke karşılıklı ticareti artırma, iletişim kanallarını açık tutma ve gerilimi azaltmak için önlemler alma konusunda anlaşma sağlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN