Zelenskiy, Alman Parlamentosu'nda konuştu

Zelenskiy, Alman Parlamentosu'nda konuştu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski videokonferans yöntemiyle Federal Alman Meclis’i Bundestag’a konuştu.

KARAR/ALMANYA

Daha önce AB Parlementosu , Birleşik Krallık Parmentosu ve AB Kongresi’nde video konferansla konuşan Zelenski Federal Meclis’deki konuşmasında Almanya’nın Ukrayna’ya yardımda geç kalmasını eleştirdi. Yaptırımların geç ve çekingence yapıldığını belirten Zelenski bir çok Alman şirketinin de Rusya ile iyi ilişkilerini uzun süre sürdürdüğünü söyledi.

Zelenski Almancaya tercüme edile konuşmasında “Avrupa’nın göbeğinde yine bir duvar örüldü. Bir zamanlar Berlin’de olduğu gibi değil ama özgürlük ve esaret arasında kurulan bir duvar" ifadesini kullandı.

Zelenski Rusya’nın attığı her bombayla bu duvarın daha da yükseldiğini belirterek, Ukrayna’nın NATO ve AB’ye girme arzusuna karşılık Batı’nın sergilediği çekimserliğin de bu duvara tuğla olduğunu dile getirdi. Zelenski Almanya’nın da Ukrayna’nın izole edilmesi, Rusya’nın eline bırakılmasındaki etkileri dolayısıyla bu duvarın oluşmasında katkısı olduğunu vurguladı. Zelenski, Nord Stream 2 projesinde uzun süre ısrar edilmesini de örnek olarak gösterdi.

Almanya Başbakanı Scholz’a da çağrıda bulunan Zelenskiy ABD eski Başkanı Ronald Reagan’ın Berlin duvarı önünde yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak “Sayın Scholz bu duvarı yıkın. Almanya’ya hak ettiği liderlik rolünü verin‘‘ dedi.

Zelenski duygu yüklü konuşmasında “Rusya bizi bombalıyor. Kurduğumuz her şeyi yok ediyor. İçlerinde çocuklar da olan binlerce Ukraynalı hayatını kaybetti. İşgalciler Avrupa’nın göbeğinde 21.Yüzyılın göbeğinde 108 çocuğu öldürdü. Almanya yardımların attırmalı. Avrupa’da bir halk yok ediliyor. Bu savaşı durdurmak için bize yardım edin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN