Zelenskiy'den 'ilk F-16' mesajı

Zelenskiy'den 'ilk F-16' mesajı

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, hava savunma sistemlerine dair açıklamalarda bulundu. Güçlü uçaklara ihtiyaçlarını olduğunu belirten, Zelenskiy, “İlk Ukrayna F-16’sı, Rusya'nın sadece kendi saldırganlığı nedeniyle kaybedeceğinin sinyali olacaktır” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında hava savunma sisteminin güçlü uçaklarla tamamlanabileceğini belirterek, “İlk Ukrayna F-16’sı, Rusya'nın sadece kendi saldırganlığı nedeniyle kaybedeceğinin sinyali olacaktır” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinde ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. F-16 ile ilgili açıklamalarda bulunan Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna semalarında sonuca ulaşma süresini kısaltmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu küresel adımın savunma kabiliyetlerimizi genişletmemizi sağlayacağı açıktır. Çünkü bir hava savunma sistemi ancak güçlü uçaklarla tamamlanabilir.

'DÜNYAMIZIN AYAKTA KALDIĞININ İŞARETİ OLACAKTIR'

Öte yandan, ilk Ukrayna F-16’sı, Rusya'nın sadece kendi saldırganlığı nedeniyle kaybedeceği, daha zayıf ve daha izole hale geleceği konusunda dünyadan gelen en güçlü sinyallerden biri olacaktır. Bu, Rus terörünün kaybettiğinin, bağımsız uluslara saygı ve halkların kendi yollarını seçme hakkına dayanan dünyamızın ayakta kaldığının bir işareti olacaktır” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN