'Ukrayna için F-16' koalisyonunda Almanya yok

'Ukrayna için F-16' koalisyonunda Almanya yok

Rus işgali altındaki Ukrayna için kurulan F-16 koalisyonuna ilişkin konuşan Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, F-16 uçaklarına sahip olmadıkları için koalisyonda yer almadıklarını kaydetti.

Ukraynalı pilotları NATO'da yaygın olarak kullanılan ABD menşeili F-16 savaş uçakları için eğitmeyi mayısta kabul eden Hollanda ile Danimarka'nın öncülük ettiği ülkeler arasına Almanya’nın katılamayacağını bildiren Savunma Bakanı Pistorius, "F-16 savaş uçağımız olmadığı için koalisyonda yer almıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Pistorius, Sosyal Demokrat Partinin (SPD) Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Aurich kentinde düzenlediği etkinlikte konuşurken, Alman Hava Kuvvetleri envanterinde Eurofighter ve Tornado savaş uçakları bulunuyor.

‘ELİNİZDEKİ UÇAKTAN TESLİM EDİN’

Ukrayna'nın eski Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk ise Redaktionsnetzwerk Deutschland adlı medya kuruluşuna yaptığı açıklamada, Alman Eurofighter uçaklarının da Ukrayna'ya teslim edilmesi talebini yineleyerek, "Ukraynalılar, başta Almanya olmak üzere Batı'daki ortaklarımıza, Rusya'nın kaosa sürüklendiği ve zayıflığını ortaya koyduğu bu dönemde gerekli askeri yardımı büyük ölçüde artırmaları çağrısında bulunuyor" şeklinde kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN