Zenginlerin evlerini temizleyerek servet kazanıyorlar! Saatlik ücretleri dudak uçuklattı

Zenginlerin evlerini temizleyerek servet kazanıyorlar! Saatlik ücretleri dudak uçuklattı

Oradaki temizlikçiler zenginlerin evlerini temizleyerek servet kazanıyorlar. Öyle ki saatlik ücretlerini duyanın resmen dudağı uçukluyor…

New York ile diğer yüksek vergili eyaletler arasında yer alan Florida’da yaşanan kitlesel servet göçü, Florida’nın elit bölgelerinden özellikle Palm Beach’te ev personeline olan talebi uçurdu. Personel ajanslarına göre, kahyalar kadar dadılar, şefler, şoförler ve kişisel güvenlik talepleri de arttı. Fakat, zengin ev sahipleri için en büyük sorun temizlikçi takıntısı.

Florida’ya taşınan zengin ailelerin neredeyse hepsi büyük evler alıyor ve şimdiyse onları temizleyecek kişilere ihtiyaç duyuyorlar. Oteller, tatil köyleri ve işletmeler de temizlik personeli için yarışır durumda.

SAATLİK ÜCRET İKİYE KATLANDI

Personel şirketlerine göre, Palm Beach ve Güney Florida'daki temizlik görevlilerinin maaşları genellikle 150 bin doları aşıyor ve malikane sahipleri arasında teklif savaşları yaygınlaşıyor. Bazı ajanslar için ise, temizlik görevlilerin ücreti 2020 yılında saatlik yaklaşık 25 doları bulurken şimdi saati 45-50 dolar arasında değişiyor.

Palm Beach, Miami, New York ve diğer yerlerde ev personeli yerleştiren The Wellington Agency'nin kurucusu April Berube CNBC'ye yaptığı açıklamada “30 yıldır personel yerleştiriyorum ve hiç böyle bir şey görmedim. Özellikle Palm Beach ve Miami'ye taşınan insanlardan böyle bir patlama gördük” ifadelerini kullandı.

temizlikci-1.jpg

Palm Beach’te, zengin evlerinde deneyimli olan temizlik personelleri, sağlık hizmetleri ile fazla mesai de dahil yan haklar ile beraber genelde yıl içinde 120-150 bin dolar arasında kazanç elde ediyor.

Berube, “Temizlikçiler için bu harika bir şey. Ancak bizim için son derece zor. Ciddi bir kıtlık var” dedi.

Berube, zenginlerle çalışan temizlik görevlilerinin, evin içinde sessizce ve fark edilmeden nasıl hareket edeceklerinden, antikaları, sofra takımalrını ve güzel sanat eserlerini nasıl temizleyeceklerine, ince çarşafları nasıl düzgünce yıkayarak ütüleyeceklerine kadar oldukça özel becerilere ihtiyaçları olduğunu aktardı. Üst düzeydeki temizlik becerilerini öğretmek ve daha fazla temizlik görevlisi yetiştirebilmek için bir okul açma fikri olduğunu da aktaran Berube, fakat personel bulmakla meşgul olduğundan buna zamanı olmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN