Dünya liderlerinden Biden'a tebrik yağıyor

Dünya liderlerinden Biden'a tebrik yağıyor

ABD'nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden'a tebrik mesajları gelmeye başladı. Kanada, Almanya ve İngiltere başbakanları sosyal medyadan Biden'ı tebrik etti. Eski başkan Obama ise mesajında "Daha gururlu olamazdım" ifadelerini kullandı.

Joe Biden'ın ABD'nin 46. Başkanı seçilmesinden sonra dünya liderlerinden de peş peşe tebrik mesajları geldi. Biden'ı ilk tebrik eden isim ise Kanada Başbakanı Justin Trudeau oldu.

İşte o paylaşımlar;

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Joe Biden ve Kamala Harris’i kutladı. Trudeau, Twitter’daki mesajında şunları yazdı: “Joe Biden ve Kamala Harris’i tebrik ediyorum. İki ülke olarak yakın dost, ortak ve müttefiğiz. Dünya sahnesinde ‘özel’ bir ilişkimiz var. Beraber çalışmayı bekliyorum.”

JOHNSON: TARİHİ BAŞARILARINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM

Britanya Başbakanı Boris Johnson, Joe Biden ve Kamala Harris'i şu mesajla kutladı: 

"ABD Başkanı seçilen Joe Biden ve Kamala Harris'e tarihi başarılarından dolayı tebriklerimi sunuyorum. ABD bizim en önemli müttefiğimiz. Birlikte çalışmayı ve iklim değişikliğinden ticaret ve güvenliğe, önceliklerimizi paylaşmayı bekliyorum" 

MACRON: BERABER YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sosyal medya hesabından Biden için tebrik mesajı yayınladı. Macron mesajında "Amerikalılar başkanlarını seçti. Tebrikler Joe Biden ve Kamala Harris. Bugünün zorluklarının üstesinden gelmek için yapmamız gereken çok şey var. Beraber çalışmaya başlayalım" ifadelerini kullandı. 

MODİ: MUAZZAM ZAFERİNİZ İÇİN TEBRİKLER

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Joe Biden ve Kamala Harris'e ayrı ayrı mesajlar yazarak Twitter'dan tebriklerini sundu. Modi, Biden için şunları yazdı: "Muazzam zaferiniz için tebrikler Joe Biden. Başkan yardımcısı olduğunuz dönemde Hindistan-ABD ilişkilerini güçlendirmek üzere katkılarınız paha biçilemez ve çok önemliydi. Hindistan-ABD ilişkilerini daha üst seviyeye çıkarmak için sizinle yakın bir şekilde çalışmayı bekliyorum."

Hindistan kökenli Kamala Harris için de bir tebrik mesajı yazan Modi, şu ifadeleri kullandı: "Kamala Harris'e kalpten tebrikler! Sizin başarınız çığır açıcı ve Hint kökenli Amerikalılar için büyük bir gurur kaynağı. Eminim ki canlı ABD-Hindistan ilişkileri sizin liderliğiniz ve desteğinizle daha da güçlenecek."

İRLANDA VE ALMANYA'DAN DA KUTLAMA

İrlanda Başbakanı Micheál Martin, ABD’nin seçim sonucunu şu sözlerle tebrik etti: “ABD’nin yeni seçilmiş başkanı Joe Biden’ı tebrik ediyorum. Joe Biden hayatı boyunca bu milletin dostu oldu ve gelecek yıllarda onunla çalışmayı bekliyorum. Durumlar uygun olduğunda kendisini burada ağırlamayı da istiyorum”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD'nin 46'ncı başkanı seçilen Joe Biden'ı tebrik etti.Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'in Twitter'dan paylaştığı kutlama mesajına göre, Merkel, "Tebrikler. Amerikan halkı karar verdi. Joe Biden ABD'nin 46'ncı başkanı olacak. Ona gönülden şans ve başarı diliyorum, aynı zamanda ülkenin seçilmiş ilk kadın başkan yardımcısı Kamala Harris'i de tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Joe Biden ile gelecekte birlikte çalışacağından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Merkel, "Bu zamanın büyük zorluklarının üstesinden gelmek istiyorsak, transatlantik dostluğumuz vazgeçilmezdir." değerlendirmesinde bulundu.

İSPANYA BAŞBAKANI SANCHEZ: SİZİNLE ÇALIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

İspanya Başbakanı Sanchez tebrik mesajında "Amerikan halkı, Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkanını seçti. Tebrikler Joe Biden ve Kamala Harris. İyi şanslar ve en iyi dileklerimizle. Önümüzdeki zorlukların üstesinden gelmek için sizinle işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Twitter'da "Amerikan halkına ve kurumlarına, demokratik hayatın olağanüstü katılımı için tebrikler. Başkan seçilen @Joe Biden ile transatlantik ilişkiyi güçlendirmek için çalışmaya hazırız. ABD, sağlam bir müttefik ve stratejik bir ortak olarak İtalya'ya güvenebilir." ifadesine yer verdi.

NATO'DAN TEBRİK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise yazılı açıklamasında, "Joe Biden'ın yeni ABD Başkanı seçilmesinden samimi memnuniyet duyuyorum. Sayın Biden'ın NATO'nun ve transatlantik ilişkisinin güçlü bir destekçisi olduğunu biliyorum." ifadesini kullandı.

"ABD'nin liderliğinin öngörülemez bir dünyada çok önemli olduğunu" belirten Stoltenberg, Biden ve Harris ile Kuzey Amerika ve Avrupa arasındaki bağı güçlendirmek için çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini bildirdi.

Stoltenberg, güçlü bir NATO'nun Kuzey Amerika ve Avrupa için iyi olacağını belirterek, daha iddialı bir Rusya, uluslararası terörizm, siber ve füze tehditleri ile Çin'in yükselişiyle gelen küresel dengedeki değişim gibi meydan okumalara karşı bu ortak güce ihtiyaç olduğunu vurguladı.

KATAR EMİRİ: DOSTLUĞUMUZU GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani de sosyal medyadan paylaştığı mesajla Biden'ı tebrik etti: Seçilmiş Başkan Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i tebrik ederiz. Amerika Birleşik Devletleri halkına en iyi dileklerimle, ülkelerimiz arasındaki dostluğu güçlendirmeye devam etmek için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.

Yunanistan lideri Kiriakos Miçotakis ve Mateusz Morawiecki de Biden'ı için tebrik mesajı yayınladı.

OBAMA: DAHA GURURLU OLAMAZDIM

ABD'nin 44. Başkanı Barack Obama, seçimi kazanan Joe Biden'ı tebrik ederken, "Bir sonraki başkanımızı kutlamaktan daha gururlu olamazdım, Joe Biden" dedi. Obama, şöyle devam etti:

"Joe, Başkan olmak için gerekenlere sahip olduğu için şanslıyız. Çünkü Ocak ayında Beyaz Saray'a geldiğinde, şimdiye kadarki Başkanlardan hiçbirinin karşılaşmadığı bir dizi olağanüstü zorlukla karşı karşıya kalacak: Şiddetli bir salgın, eşitsiz bir ekonomi ve adalet sistemi, risk altında bir demokrasi ve tehlikede olan bir iklim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN