Kamala Harris'ten zafer mesajı: İlk kadın olabilirim ama sonuncusu olmayacağım

Kamala Harris'ten zafer mesajı: İlk kadın olabilirim ama sonuncusu olmayacağım

Beyaz Saray'da ilkleri yaşatacak Kamala Harris, Biden'ın zafer konuşması öncesinde yaptığı açıklamada, ABD'nin yeni bir güne başladığını belirterek ''Bu göreve gelen ilk kadın olabilirim ama sonuncusu olmayacağım'' dedi.

ABD başkan yardımcılığına seçilen Kamala Harris, ABD halkının birliği, doğruyu ve bilimi seçtiğini söyleyerek birlikte daha iyi bir gelecek inşa edeceklerini belirtti.

ABD'nin yeni  bir güne başladığını belirten Harris, ''Bu göreve gelen ilk kadın olabilirim ama sonuncusu olmayacağım'' dedi. Önlerindeki yolun kolay olmayacağını ifade eden Harris, ''Dünyanın saygı duyacağı bir başkan seçtik" diye konuştu. 

"ANNEM BU GÜNÜ İPLE ÇEKTİ"

Annesinin bir kadın başkan yardımcısının göreve gelmesinin mümkün olacağı günü iple çektiğini anlatan Harris, siyah, Asyalı, beyaz, Latin ve yerli kadınların mücadelesinin bugün bunu mümkün kıldığını söyledi.

Kadınların son 100 yıldaki mücadeleleri ve kazanımlarından bahseden Harris "Bu gece onların mücadelesi, kararlılığı, vizyonlarının güçleri" sayesinde bu koltuğa oturduğunu vurguladı.

"JOE ÜLKEMİZDE EN BÜYÜK BARİYERDEN BİRİNİ YIKTI"

"Kendi demokrasimiz bu seçimde pusuladaydı. ABD'nin ruhu tehlikedeydi, tüm dünya izlerken siz Amerika için yeni bir sayfa açtınız. Net bir mesaj ilettiniz, siz umudu seçtiniz, birliği, ahlakı, bilimi ve evet, gerçeği seçtiniz. Siz Joe Biden'ı yeni başkanınız olarak seçtiniz" diyen Harris şöyle devam etti:

"Joe, ülkemizdeki en büyük bariyerlerden birini yıktı ve başkan yardımcısı olarak bir kadını seçti. Ben bu görevdeki ilk kadın olacağım ama sonuncu olmayacağım. Çünkü bugün bunu izleyen her küçük kız, bu ülkede her şeyin mümkün olduğu bir yer olduğunu görecek."

İLKLERİN BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Senatör Kamala Harris, ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı oldu, 'cam tavanları' yıkan Harris Beyaz Saray'da 4 yıl görev yapacak. Harris, Amerika'nın ilk kadın, ilk siyahi ve ilk Güney Asyalı seçilmiş başkan yardımcısı unvanıyla aynı zamanda yeni bir siyasi gücü de temsil edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN