HDP'den Biden'a kutlama mesajı: Harris'in kazanması önemli bir dönüm noktası

HDP'den Biden'a kutlama mesajı: Harris'in kazanması önemli bir dönüm noktası

Kılıçdaroğlu'nun ardından Biden'ı bu kez HDP eş genel başkanları kutladı. Pervin Buldan ve Mithat Sancar, mesajında "Harris'in Başkan Yardımcısı seçilmesini Amerika'nın demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, ABD'nin 46'ncı başkanı seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i kutladı. 

"HDP ADINA SİZİ KUTLUYORUZ"

HDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Buldan ve Sancar'ın kutlama mesajında, "Ağır pandemi koşulları altında yürütülen rekabetçi bir seçim kampanyası sonucunda ABD Başkanı seçilmenizden dolayı Halkların Demokratik Partisi adına sizi kutluyoruz. Sayın Kamala Harris'in Başkan Yardımcısı seçilmesini Amerika'nın demokrasi tarihinde önemli bir başarı ve dönüm noktası olarak görüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Mesajda, şunlar kaydedildi: "Amerika politikalarının demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, sosyoekonomik adalet, cinsiyet eşitliği, iklim değişikliğine ekolojik yaklaşım ile etik ve barışçıl bir dış politika gibi gündemlere öncelik verip desteklemesini umut ediyoruz."

İLK KUTLAMA MESAJI KILIÇDAROĞLU'NDAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i tebrik etmişti. 

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı Türkçe ve İngilizce paylaşımda "Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. başkanı olarak seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i tebrik ederim. Türkiye-ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin güçlenmesini dilerim" ifadelerini kullanmıştı. 

JOE BİDEN EN YAŞLI BAŞKAN OLDU

77 yaşında olan ve 20 Kasım'da 78 yaşına girecek olan Joe Biden, ABD tarihinde seçilen en yaşlı başkan oldu.

Ülke tarihindeki en yüksek katılımla gerçekleştirilen seçimlerde Biden, 74,5 milyonu aşkın oy alarak ülke tarihinde en yüksek oyu alarak başkan seçilen kişi.

Biden ayrıca 30 yıl aranın ardından görevdeki bir başkana ilk döneminde seçimi kaybettiren ilk kişi de oldu.

01-006.jpg

Biden aynı zamanda John F. Kennedy'nin ardından ABD'nin ikinci Katolik başkanı olacak. Biden sonuçların resmileşmesi durumunda 20 Ocak 2021 günü 78 yaşında görevine başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN