E-Devlet’te yenilik

E-Devlet’te yenilik

e-Devlet'e artık bir yenilik daha geliyor. Tüm bilgilerin yer aldığı e-Devlet'e artık bir özellik daha geliyor. e-Devlet Strateji ve Eylem Planını'na göre artık kredi kartı, havale ve EFT gibi tahsilat işlemleri artık e-Devlet'ten yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının e-Devlet Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre;

e-Devlet Kapısı üzerinden kredi kartı, banka kartı, havale, EFT, mobil ödeme gibi yöntemlerle de tahsilatın yapılabileceği altyapı sistemi kurulacak.

e-Devlet hizmetlerinden kullanıcıların yararlanabilmesi amacıyla gerekli kimlik doğrulama işlemini, en geç 12 ay içinde sadece e-Devlet Kapısı üzerinden yapacak.

Vatandaş ve şirketlerin kamu hizmetlerine ilişkin her türlü ödemelerini e-Devlet kapısı aracılığıyla yapabilecekleri sistem 18 ay içinde geliştirilecek.

Sistem üzerinden sağlanan kamu hizmetlerinin engelli kişiler tarafından da erişilebilir olması için gerekli çalışmalar yapılacak.

e-Devlet proje ve uygulamalarının mali ve fiziki gerçekleşmeleri, performansı, riskleriyle ihtiyaçlarını zamanında tespit etmek ve gerekli tedbirleri almak amacıyla Bakanlık tarafından izleme faaliyetleri yürütülecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN