E-Kurs öğretmen başvurusu | EBA kurs öğretmen girişi

E-Kurs öğretmen başvurusu | EBA kurs öğretmen girişi

E-Kurs öğretmen başvurusu 4 Şubat ve 10 Şubat tarihleri arasında yapılacak. EBA kurs öğretmen girişi şle kurs öğretmen başvurusu yapılabilmektedir. DYK kurslarında kadrolu ve ücretli öğretmenler hizmet vermektedir? İşte EBA DYK öğretmen başvurusu ile ilgili son dakika eğitim haberleri...

E-Kurs öğretmen başvurusu binlerce öğretmenin gündeminde. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için başvurular 4 Şubat'ta okulların açılması ile başladı. DYK ikinci dönem öğretmen başvuruları 10 Şubat günü bitecek.  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren kadrolu ve ücretli öğretmenlerin müracaat edebileceği EBA DYK öğretmen başvurusu ile ilgili detayları karar.com'dan takip edebilirsiniz. Peki E-Kurs öğretmen başvurusu nasıl yapılır?İşte  2019 EBA kurs öğretmen girişi ve başvuru şartları ile ilgili ayrıntılar...

19-02/05/e-kurs-ogretmen-basvurusu-nasil-yapilir.jpg

EBA ÖĞRETMEN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın vereceği Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında başvuru işlemlerini gerçekleştirecek olan öğretmenler, bu işlemleri MEBBİS ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfaları üzerinden gerçekleştirebilecek.

Görevlendirme kayıtlarında yer alan üç kurs merkezine kadar tercih yapabilecek olan öğretmenler, dilerlerse “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” seçeneğini işaretleyerek, ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilecek.

DYK'larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

EBA KURS ÖĞRETMEN BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılacak.

İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilecek. Görevlendirme işlemi yapılmadan önce başvuran öğretmenlerin gerekli belgeleri alınarak değerlendirilecek. Başvuru esnasında sisteme girdiği bilgileri belgelendiremeyen ücretli öğretmenlere görev verilemeyecek.

Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilecekler.

19-02/05/eba-kurs-ogretmen-girisi.jpg

ÖĞRETMEN BAŞVURU BASAMAKLARI

1. Öğretmen Kurs Talep Modülüne tıklanır,

2. Kurs Merkezi Tercihlerinden Kurs Merkezi seçilir,

3. "Bu Okulda Muhtemel Açılacak Dersler" kutusundan okutulacak dersin üzerine çift tıklanıp "Sizin Eğitim Verebileceğiniz Dersler" kutusuna gönderilir. Aynı şekilde seçilen dersin üzerine çift tıklanarak kutudan çıkarılması da sağlanabilir,

4. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda bir seçim yapılır (Tercihleriniz dışında bir kurumda çalışmak isteyip istemediğiniz),

5. "Kılavuzu Okudum ve Kabul Ediyorum" kutucuğu işaretlenir,

6. "Kaydet" butonuna tıklanarak başvuru tamamlanır.

2.DÖNEM KURS BAŞVURU VE KURS TARİHLERİ

2.Dönem Kurs Başvuru ve Kursun Başlama-Bitiş Tarihleri

Öğretmenlerin Başvuru Tarihleri  : 4-10 Şubat 2019

Öğrenci Başvuru Tarihleri: 11-17 Şubat 2019

Kursların başlama tarihi: 25 Şubat 2019

Kursların bitiş tarihi: 2 Haziran 2019 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN