EBA kursları ne zaman başlıyor? 2019 EBA kurs kayıtları...

EBA kursları ne zaman başlıyor? 2019 EBA kurs kayıtları...

EBA kursları ne zaman başlıyor? EBA'nın açılımı Eğitim Bilişim Ağı şeklindedir. EBA kursları adından da anlaşılacağı gibi öğrencilerin zorlandıkları derslerde yardımcı olmak için MEB tarafından oluşturulan kurslardır. E-Kurs başvuruları sonrası Türkiye genelinde birçok il ve ilçe merkezinde verilecek olan Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) dersleri 25 Şubat'ta başlayacak. EBA ikinci dönem kursları da 25 Şubat-2 Haziran 2019’da yapılacak. Peki EBA kurs kayıtları 2019 yılı için başladı mı? EBA kursları ne zaman başlıyor? İşte EBA kurs tarihleri hakkındaki detaylar...

Okullar 4 Şubat günü açıldı. EBA kursları ne zaman başlayacağı ve 2019 EBA kurs kayıtlarının ne zaman biteceği örenci velileri tarafından merak ediliyor.  EBA üzerinden DYK E-Kurs kayıtları hakkındaki detaylararı karar.com'dan takip edebilirsiniz. MEB binlerce öğrenciye sağladığı ücretsiz kurs hizmetinden yararlanmak isteyen öğrenciler EBA üzerinden öğrenci girişi yapabiliyorlar.  MEB EBA destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) E okul üzerinden kayıtlar yapılacak ve EBA DYK ikinci dönem başvuruları 11 Şubat günü başlayacak ve 17 Şubat günü ise bitecek. İşte  başlayıp 13 Ocak 2019’da sona erecek. İşte 2019 EBA kurs kayıtları hakkındaki her şey...

EBA kursları için başvurular eba.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Kurslar her yıl 3 dönem halinde düzenlenir. EBA, farklı modüllerden oluşur. Ders kitaplarından dergilere, videolardan yarışmalara kadar birçok içerik bulunur. Öğrenciler EBA girişi yaparak sunulan içeriklerden yararlanabilirler. EBA İkinci dönem kursları 25 Şubat-2 Haziran 2019’da yapılacak. EBA kurs kayıtları 11 Şubat ve 17 Şubat tarihleri arasında yapılacak. 

EBA KURS KAYITLARININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı  EBA destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK)başvurular takvimi açıklandı. DYK, birinci dönem kursları 1 Ekim 2018’de başlayacak, 13 Ocak 2019’da sona erecek. İkinci dönem kursları 25 Şubat-2 Haziran 2019, yaz dönemi kursları da 8 Temmuz-1 Eylül 2019’de yapılacak. Öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kursları için birinci dönem öğrenci başvuruları 17-23 Eylül 2018’de, ikinci dönem başvuruları 11-17 Şubat 2019’da, üçüncü dönem başvuruları ise 24-30 Haziran 2019’da alınacak. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.

Ortaokulların 5, 6. ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9, 10. ve 11. sınıf öğrencileri en fazla 5 dersten haftalık 12 saate, 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 dersten haftalık 18 saate, ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilecek.

19-02/05/eba-kurslari-ne-zaman-basliyor.jpg

EBA DYK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Resmi örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı (EBA) internet sitesindeki “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden başvuru yapacak.

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Okul bilgileri, Mebbis bilgileri, EBAKOD ve açıköğretim bilgileri kullanılabilir. Giriş işlemi yapılmadan, sunulan içeriklerin tamamına erişim sağlanamaz. EBA giriş işlemi sonrasında kurslar için başvuru da yapılabilir.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs başvurusu; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri ile mezun durumunda bulunan öğrenciler tarafından yapılabilir.

Örgün öğretim öğrencileri, okullarından şifrelerini alarak kurs için başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alabilir ve başvurularını tamamlayabilirler. Açık öğretim öğrencileri ise e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden temin ederek kurs başvurularını yapabilirler.

19-02/05/eba-2019-krslari.jpg

EBA E-KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusu, Eğitim Bilişim Ağı üzerinden tamamlanacak.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapabilecek.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifreleri alarak, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilecek.

Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından istediklerini tercih edebilecek.

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilecek. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında da kursa katılma hakkına sahip olacak.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN