EBA'ya nasıl giriliyor? EBA girişi ve ikinci dönem dersleri

EBA'ya nasıl giriliyor? EBA girişi ve ikinci dönem dersleri

EBA'ya nasıl giriliyor? EBA girişi ve ikinci dönem derslerine dair meak edilenler haberimizde. EBA örencilere derslerinde yardımcı olmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturuldu. EBA gerek konu anlatımı gerekse testleri ile derslerinde zorlanan öğrencilere yardımcı oluyor. EBA kursları için başvurular eba.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Kurslar her yıl 3 dönem halinde düzenlenir. 1. Dönem , 2. dönem ve yaz tatili dönemlerinde dersler ve testler EBA üzerinden yükleniyor ve dönem derslerine yardımcı oluyor. Peki EBA girişi nasıl yapılır? İkinci dönem dersleri ne zaman başlayacak?

EBA girişi nasıl yapılır? 2019 ikinci dönem dersleri başladı mı? EBA kursları okullar açıldığında 1. dönem, 2. dönem ve Yaz dönemi olmak üzere 3 dönem uygulanıyor. Birinci dönemin ardından 11 Şubat’ta başvurular başlayacak ve 17 Şubat'ta başvuru işlemleri bitecek. EBA ikinci dönem dersleri 25 Şubat'ta başlayacak. Yaz dönemi kurslarına kayıtlar da 24 Haziran'da başayacak. EBA girişi ve ikinci dönem dersleri ile ilgii ayrıntıları karar. com'dan takip edebilirsiniz. İşte "EBA'ya nasıl giriliyor?" sorusunun yanıtı. 

EBA KURS KAYITLARI VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN 

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Okul bilgileri, Mebbis bilgileri, EBAKOD ve açıköğretim bilgileri kullanılabilir. Giriş işlemi yapılmadan, sunulan içeriklerin tamamına erişim sağlanamaz. EBA giriş işlemi sonrasında kurslar için başvuru da yapılabilir.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs başvurusu; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri ile mezun durumunda bulunan öğrenciler tarafından yapılabilir.  Örgün öğretim öğrencileri, okullarından şifrelerini alarak kurs için başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alabilir ve başvurularını tamamlayabilirler. Açık öğretim öğrencileri ise e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden temin ederek kurs başvurularını yapabilirler.

19-02/05/eba-girisi.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı  EBA destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK)başvurular takvimi açıklandı. DYK, birinci dönem kursları 1 Ekim 2018’de başlayacak, 13 Ocak 2019’da sona erecek. İkinci dönem kursları 25 Şubat-2 Haziran 2019, yaz dönemi kursları da 8 Temmuz-1 Eylül 2019’de yapılacak. Öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kursları için birinci dönem öğrenci başvuruları 17-23 Eylül 2018’de, ikinci dönem başvuruları 11-17 Şubat 2019’da, üçüncü dönem başvuruları ise 24-30 Haziran 2019’da alınacak. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.

Ortaokulların 5, 6. ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9, 10. ve 11. sınıf öğrencileri en fazla 5 dersten haftalık 12 saate, 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 dersten haftalık 18 saate, ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilecek.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN