EGM ihraç edilen polislerin isim isim tam listesi! KHK ile ihraç edilen polisler belli oldu

EGM ihraç edilen polislerin isim isim tam listesi! KHK ile ihraç edilen polisler belli oldu

Son dakika 24 Aralık KHK görevden alınan polislerin isim tam listesi ve ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Milyonlarca kişinin merakla beklediği KHK resmi gazetede yayınlandı. Buna göre kamuda binlerce kişi görevden ihraç edildi. O ihraç listesi hakkında en çok aranan konuların başında ihraç edilen polislerin isim isim tam listesi oldu. Siz de haberimizde yer alan bilgilerden ihraç edilen polisler kimler? Kaç polis ihraç edildi? EGM ihraç listesi hakkında detaylar neler sorularınızın yanıtı bulabilirsiniz. Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname(KHK), Resmi Gazete'de yayımlandı. Yen KHK'larla 2 bin 766 personel ihraç edildi, 115 kişi iade edildi. İşte EGM ihraç edilen polislerin isim isim tam listesi.

Haberimizden merak ettiğiniz 24 Aralık KHK görevden ihraç edilen polislerin isim isim tam listesine ulaşabilirsiniz. Resmi Gazetede yayınlanan yeni ihraç dalgasına göre kamuda 2 bin 756 kişi meslekten ihraç edildi. 115 kişi ise görevden el çektirmelerinin ardından tekrar mesleğe geri döndü. Yeni yayınlanan KHK ile 3 bine yakın kişi meslekten uzaklaştırılırken bunlar arasında yine polislerin yoğunluğu dikkat çekti. Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname(KHK), Resmi Gazete'de yayımlandı. Yen KHK'larla 2 bin 766 personel ihraç edildi, 115 kişi iade edildi. 17 kurum kapatıldı, Danıştay ve Yargıtay'a yeni üye kadrosu açıldı. KHK'larla şehit çocukları ve kardeşleri ise zorunlu askerlikten istekleri olmadıkça muaf tutuldular. Peki herkesin merak ettiği ihraç edilen polisler kimler, Kaç polis ihraç edildi gibi sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.

TAM 2 BİN 756 İHRAÇ

OHAL kapsamında hazırlanan 695 sayılı KHK'ya göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 2 bin 756 kişi kamu görevinden çıkarıldı.

İHRAÇ EDİLEN KİŞİLERİN KURUMLARI

Bu kapsamda Danıştaydan 3, Sayıştaydan bir, Yargıtaydan 22, Başbakanlıktan 2, Diyanet İşleri Başkanlığından 341, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumundan bir, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarından 245, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarından 12, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından bir, TÜBİTAK'tan 45, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bir, Sosyal Güvenlik Kurumundan 53, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 3, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 2, Dışişleri Bakanlığından 10, Ekonomi Bakanlığından 3, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarından 8, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 8, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 8, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 19, İçişleri Bakanlığından 20, Emniyet Genel Müdürlüğünden 61, Jandarma Genel Komutanlığından 350, Sahil Güvenlik Komutanlığından 4, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden 169, Kültür ve Turizm Bakanlığından 7, Maliye Bakanlığından 6, Gelir İdaresi Başkanlığından 2, Devlet Malzeme Ofisinden 2, Milli Eğitim Bakanlığından 392, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kuruluştan 22, Genelkurmay Başkanlığından bir, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 155, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 155, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 327, Savunma Sanayi Müsteşarlığından 8, Orman ve Su İşleri Bakanlığından 8, Sağlık Bakanlığından 86, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 12, PTT'den 26 ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından 155 olmak üzere 2 bin 756 kişi başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın görevinden ihraç edildi.

61 POLİS DAHA İHRAÇ EDİLDİ

695 sayılı KHK ile 155'i Kara, 155'i Deniz, 327'si Hava Kuvvetleri Komutanlığından olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinden 637 personel ihraç edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 341 kişi ile ihraç edildi, 18 kişi görevlerine iade edildi. Adalet Başkanlığı'ndan 245 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 350, Emniyet Genel Müdürlüğünden 61, Sahil Güvenlik Komutanlığından 4, belediyelerden 169 kişi ihraç edildi. Kamudan toplam 2 bin 756 personel ihraç edildi. Daha önce ihraç edilen 115 personel göreve iade edildi. İhraç edilenler arasında Emniyet Genel Müdürlüğü personelleride yer alıyor. Bu bağlamda 24 Aralık Pazar günü yayınlanan iki yeni KHK ile 61 polis meslekten ihraç edildi.

İSİM LİSTESİ YAYINLANDI

Herkesin en çok merak ettiği konu ise ihraç edilenlerin isimleri oldu. KHK yayınlanması ile birlikte ihraç edilenlerin isimleride açıklandı. 24 Aralık KHK görevden alınan polislerin isim tam listesi ve ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 61 polisin isim listesi açıklandı. Haberimizde yer alan foroğraflardan kimler ihraç edildi görebilirsiniz. Tüm bu ihraçların yanı sıra daha önce ihraç edilen 115 personel görevine iade edildi.

17-12/24/screenshot_1-1514109216.png

DAHA ÖNCE GÖREVE İADELER OLMUŞTU

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen 533 Emniyet Teşkilatı mensubunun bakanlık oluru ile görevlerine iade edildiğini açıkladı. 

17-12/24/screenshot_2-1514109231.png

TSK'DAN 637 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

KHK ile 155'i Kara, 155'i Deniz, 327'si Hava Kuvvetleri Komutanlığından olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinden 637 personel ihraç edildi.

JANDARMADAN 360, EMNİYETTEN 61, SAHİL GÜVENLİK'TEN 4 İHRAÇ

Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Jandarma Genel Komutanlığından 360, Emniyet Genel Müdürlüğünden 61, Sahil Güvenlik Komutanlığından 4 personel ihraç edildi.

 

KHK NEDİR?

Kanun hükmünde kararname (KHK), Bakanlar Kurulunun anayasadan doğrudan doğruya aldığı veya yasama organından yetki devri yoluyla aldığı sınırlı bir yetkiye dayanarak yaptığı, daha sonra yasama organının denetimine tâbi olan ve normlar hiyerarşisinde kanun düzeyinde yer alan bir düzenleyici işlemdir.

Anayasamızda iki çeşit KHK öngörülmüştür. Olağan dönem KHK’leri (m.91) ve olağanüstü hâl ve sıkıyönetim KHK’leri (m.121/3 ve 122/2-3). Biz ilk önce olağan dönem KHK’lerini (A), sonra da olağanüstü hâl ve sıkıyönetim KHK’lerini (B) inceleyeceğiz.

Son dakika 24 Aralık KHK görevden alınan polislerin isim tam listesi ve ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Milyonlarca kişinin merakla beklediği KHK resmi gazetede yayınlandı. Buna göre kamuda binlerce kişi görevden ihraç edildi. O ihraç listesi hakkında en çok aranan konuların başında ihraç edilen polislerin isim isim tam listesi oldu. Siz de haberimizde yer alan bilgilerden ihraç edilen polisler kimler? Kaç polis ihraç edildi? EGM ihraç listesi hakkında detaylar neler sorularınızın yanıtı bulabilirsiniz. Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname(KHK), Resmi Gazete'de yayımlandı. Yen KHK'larla 2 bin 766 personel ihraç edildi, 115 kişi iade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN