1 Dolar 14 gün sonra ne kadar olacak? Dolar tahmini yatırımcıları deli etti, elindeki doları bozduranlar bin pişman

1 Dolar 14 gün sonra ne kadar olacak? Dolar tahmini yatırımcıları deli etti, elindeki doları bozduranlar bin pişman

Uzun zamandır devam eden döviz dalgalanması tüm hızıyla devam ediyor. Bugün itibariyle büyük bir artış gösteren dolar yerinde durmuyor. Uzman isimler tarafından yapılan açıklamalar ise yatırımcıların dikkatini çekmiş durumda. 14 gün sonra doların kaç TL olacağı açıklandı. Analistler tarafından yapılan tahminler dikkat çekti. Peki dolar 14 gün sonra ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

Uzmanlar doları olan yatırımcıyı uyardı!

Bugün itibariyle yükselişe geçen dolar kuru yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Uzun zamandır sürekli olarak iniş ve çıkış grafiği çizen dolar yeniden yükselişe geçti. Uzmanlar ve analistler tarafından yapılan açıklamalara göre doların gerçek değeri günümüzde 24 lira olarak belirlendi.

Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamalara göre doların gerçek değeri 24 TL oldu. Hükümetin dolar kurunu test altında tutmaya çalıştığını belirten uzman isim yaşanacak artışın baskılanamayacağını da vurguladı. Selçuk Geçer'in iddialarına göre ülkeye sokulmaya çalışılan sıcak para imkanlarının tükendiği görülüyor.

Gelecek haftalardan itibaren yükselişe geçmesi düşünülen doların şubat ayı sonunda tahminlere göre 24 liraya kadar yükselmesi bekleniyor. Selçuk Geçer'in dolar tahminleri ise yatırımcıların ilgi odağı oldu.

selcukk-1.webp

Dolar kurunda 24 TL tahmini!

Uzman isim tarafından dolar kurunun 14 gün sonra ne kadar olacağına dair tahminler paylaşıldı. Dolar kurunun 14 gün sonrasında gerçek rakamlara ulaşacağının altını çizen Selçuk Geçer bugün itibariyle doların yavaş yavaş yükseleceğini de belirtti. 14 günün sonunda ise dolar kurunun 24 lira seviyelerinde görüneceği dikkat çekti.

Bugün itibariyle artış gösteren dolar yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Dolarda yaşanan artış ile birlikte birçok analistten açıklamalar gelmeye başladı. Elinde dolar bulunduran vatandaşlara satmayın uyarısı yapıldı.

Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamaya göre dolar değerinin baskılanması imkânsız hale geldi. Ülkemizin kısa vadeli borcu tarihin en yüksek seviyesinde olduğunun altını çizdi. Borç miktarının 190 milyara yakın olduğunu hatırlatan ünlü ekonomist 1 sene içerisinde ödemenin imkânsız olduğunu da belirtti. Bu durumda ise dolar baskısının devam edemeyeceğini de vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN