11 banka toplandı bir karara vardı! Akbank, Ziraat, Vakıf, Garanti… Vadesiz kredi desteği sağlanacak

11 banka toplandı bir karara vardı! Akbank, Ziraat, Vakıf, Garanti… Vadesiz kredi desteği sağlanacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte 11 banka bir araya gelerek ortak bir karara vardı. 1 milyar dolarlık vadesiz kredi imkanı için bankalar peş peşe imza attı. Yapılan açıklama ile birlikte kredi detayları belli oldu. İşte vadesiz kredi detayları…

Firmalar tarafından ihtiyaç duyulan krediler için 11 banka önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile aynı masaya oturan 11 banka 1 milyar dolarlık vadesiz ihtiyaç kredi kampanyasına imza attı. Aralarında kamu bankalarında yer aldığı Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, Odeabank’ta dahil olmak üzere 11 banka azami 5 milyon dolar ya da 100 milyon TL olmak üzere uygun maliyetli ihraç kredisi detaylarını paylaştı. İşte vadesiz kredi detayları…

FİNANSMAN SAĞLAYACAKLAR

11 banka aynı masaya otururken vadesiz ihtiyaç kredisi paketi içinde ortak karara vardı. Vade(SİZ) İhracat Kredi Paketi imza töreninde önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile birlikte yaptığımız protokolle Ülkemizin geleceğine yatırım yapma bilinci ile hareket ediyoruz.” sözlerini dile getirdi.

paralar-2.jpg

Ekonominin ve ticaretin dinamiklerinin hızla değiştiğini belirten Çakar, değişime ayak uydurmakla birlikte üretimde sürdürülebilirliği sağlamak ve güç katma değerli ihracatı artırmak amacıyla bankalarda aynı masaya oturduğunu belirtti. İhracatı artırmak amacıyla üye bankalar ile yeni bir finansman desteği sağlamak için Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) aracılığıyla masaya oturduklarını belirten Çakar, “11 Bankanın katılımı ile 1 milyar dolar tutarına ulaşacak bu kredi paketiyle ülkemiz ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olan ihracatçılarımızın, finansmana erişimlerini kolaylaştıracağız.” sözlerini dile getirdi.


REKABET EDECEK ÜRETİM KAPASİTESİ

Dünya ticaretinde rekabet ortamı oluşturabilmek amacıyla üretim kapasitesini işaret eden Çakar, özellikle teknolojiye dayalı ihracat ürünlerinin ve üretim kompozisyonunu arttırılmasına rekabet gücünü de arttıracağını belirtti. Bunun yanı sıra finansman gücüne de olumlu etkiler sağlayacağını altını çizen Çakar, bankalarla birlikte doğru zamanda doğru finansman modelleri sağlayarak rekabet güçlerini arttıracaklarını ifade etti.

ziraat-bankasi-1.jpg


2022 yılında yapılan istihdamın işaret eder Çakar, işsizlik oranının tek haneye kadar gerilediğini ve makine yatırımlarının çift haneli olarak arttığını ve 2023 yılını hedeflediklerini aktardı. Alparslan Çakar, “Gücümüzü, paydaşlarımız ile iş birliği içerisinde üretim, yatırım, istihdam ve ihracatı destekleyerek, büyümenin ve refah artışının sürdürülmesinde kullanmaya devam edeceğiz” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN