11 yıl sonra ilk kez bu kadar yükseldi! Herkes altın ve dolar bakarken onu alan kazandı

11 yıl sonra ilk kez bu kadar yükseldi! Herkes altın ve dolar bakarken onu alan kazandı

11 yıl sonar ilk kez bu kadar yükseldi! Herkes altın ve dolar alıp satmanın peşindeyken, onu alanlar kazandı! Zirveyi oynuyor...

ABD'de açıklanan son enflasyon verilerinin ardından, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri bu yıl düşüreceği beklentileri güçlendi. Bu gelişme, altının ons fiyatında art arda ikinci haftayı da kazançla kapatma hazırlığını beraberinde getirdi.

Haftanın son işlem gününde 2405 dolara kadar yükselen ons altın, tarihi zirvesine bir adım daha yaklaştı. Sarı metal, saat 16.44 itibarıyla yüzde 0,93 oranında artışla 2397 dolardan işlem görüyor. Teknik analizler, altının ons fiyatında 2400 ve 2450 dolar seviyelerinin direnç, 2350 ve 2300 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu gösteriyor.

SON 11 YILIN ZİRVESİNDE O VAR: ONS GÜMÜŞ

Altının tahtını sallıyor! Gümüş için 9 yıl sonra yeniden... Uzman isim 'sürpriz olmaz' diyerek rakam verdi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ons gümüş fiyatı, 2011 yılından bu yana ilk kez 30 dolar seviyesini aşarak 30,55 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda yüzde 3,04 oranında artışla 30,46 dolardan işlem gören gümüş, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Gram gümüş fiyatı da tarihi zirvesini 31,69 liraya taşıdı. An itibarıyla yüzde 2,91 oranında artışla 31,5897 liradan alıcı bulan gram gümüş, yatırımcılara kazanç sağlamaya devam ediyor.

ALTIN VE GÜMÜŞ PİYASALARINDAKİ HAREKETLİLİK

Uzman yorumladı: "Gümüş daha da yükselebilir"... Gümüş fiyatları son durum nedir? 2021' de gram gümüş ne kadar, yükselir mi? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Son enflasyon verilerinin ardından Fed'in faiz indirimi beklentileri, hem altın hem de gümüş fiyatlarında yükselişe neden oldu. Bu durum, yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri değerli metallere olan talebin artmasına yol açtı.

GELECEK BEKLENTİLERİ

Altının ons fiyatı için 2400 ve 2450 dolar seviyeleri kritik direnç noktaları olarak öne çıkarken, 2350 ve 2300 dolar seviyeleri destek noktaları olarak takip ediliyor. Gümüş için ise 30 dolar seviyesinin üzerindeki hareketlilik, 31 dolar seviyesinin hedeflenmesine işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN