133 yıllık emek çöp oldu! Çelik devi ekonomik kriz karşısında kepenk indirdi

133 yıllık emek çöp oldu! Çelik devi ekonomik kriz karşısında kepenk indirdi

Çelik ve yapı malzemeleri ticaretinde faaliyet gösteren şirket ekonomik kriz karşısında kepenk indirdi. Alınan karar sonrasında 133 yıllık emek çöp oldu. İşte, küresel ekonomik krizin etkisini gözler önüne seren son iflasın detayları…

Tüm dünyanın olduğu gibi Almanya da küresel ekonomik krizinden payını alıyor. Ülkede birçok şirket ya küçülme ya da kapanmaya giderken, şimdi de 133 yıllık köklü şirketten kötü haber geldi…

133 YILLIK AİLE ŞİRKETİNİN SONU GELDİ

Almanya’da iflaslar devam ederken, Baden-Württemberg’de hizmet veren Eisen Thiermann GmbH & Co. KG, Wangen im Allgäu kapandığını duyurdu. 133 yıllık geçmişe sahip olan aile şirketinin bu kararı herkesi şaşkına çevirdi.

Şirket kapanma kararını, 22 Şubat 2024’te gerçekleştirdiği çalışma toplantısında duyurdu. Şirketin 4’üncü nesil yönetimi, mevcut durumda zararın öngörüldüğü bir dönemde, ciro ve gerekli yatırımlarda daha fazla düşüşün şirketi istikrarsız bir konuma getireceğini fark etti.

celik-devi-iflas-1.jpg

Yönetici Ortak Markus Thiermann, geçmişte yaşanan zorlukları hatırlatarak, 1990’lı yılların sonundaki ekonomik krizin, Wangen’deki perakende mağazaları ile bir inşaat tüccarının kapanmasına yol açtığını belirtti.

Şirket, mevcut siparişlerini işlemeye devam ederken, stokta ürün bulunmadıkça yeni sipariş kabul etmeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN