14 şubat sevgililer günü için 250 milyonluk harcama

14 şubat sevgililer günü için 250 milyonluk harcama

Markaları Sevgililer Günü heyecanı sardı. Bu dönemde çiçek, mücevher ve yeme-içme başta olmak üzere 250 milyon liralık satış bekleniyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Sevgililer Günü’nde yeme-içme cirolarının zirve yaptığını belirterek, perakendede 250 milyonluk satış beklendiğini açıkladı. Öncel, 14 Şubat’ın, Anneler ve Babalar Günü kadar olmasa da hediyelik satışlarında ciddi bir artış oluşturduğunu vurguladı. Öncel, “Çiçek ve mücevher başta olmak üzere hazır giyim, teknoloji ürünleri ve restoran cirolarında yüzde 100’e varan oranlarda artış oluyor. Özellikle çiçek ve mücevher satışları ile yeme içme sektöründe cirolar 14 Şubat’ta deyim yerindeyse zirve yapıyor” dedi. Markaların bu özel günlerde müşterilerine yardımcı olmak, karar vermelerini kolaylaştırmak için değişik seçenekler sunduğunu ifade eden Öncel, markaların, 14 Şubat’ta, günün anlamına uygun tüm ürünlerde değişik kampanyalar hazırladığını bildirdi. Öncel, “Organize perakendenin genelinde ise cirolarda yüzde 25-30 oranında bir artış gözlemliyoruz. Bu hesapla Sevgililer Günü’nün organize perakendeye bu yıl toplamda 250 milyon lira civarında bir katkı sunmasını bekliyoruz. BMD çatısı altındaki markalar açısından bakıldığında, üyelerimizin cirosuna katkısının 160-170 milyon TL olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, 14 Şubat için ‘perakendecilerin aşık olduğu gün’ diyebiliriz.” şeklinde konuştu.  n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Örpen Koçak da özel günlerle ilgili ana stratejilerini, “tüketici ve sektörü iyi okuyup anlayarak fark yaratacak, belirledikleri karaktere uygun, renkli, akıllı ve dinamik bir iletişimi sürdürmek, tüketicilerle duygusal ve sıkı bir bağ kurarak akıllarındaki ilk ve sıklıkla alışveriş yaptıkları e-ticaret platformu olmak” üzerine kurguladıklarını söyledi. Koçak, Sevgililer Günü için isme özel hediyeler ve çift konseptli ürünlerin rağbet gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: “Çiftlerin birlikte giyebileceği tişörtler, bereler, aksesuarlar bu sene revaçta. Ayrıca parfüm ve parfüm setleri satışlarında da artış gözlemliyoruz. Erkek kullanıcılarımız, eşlerine ya da sevgililerine kar küresi, vosvos oyuncak çift arabası, pelüş ayıcık, 3D dekoratif lamba, aşk kutusu, kar taneli kolye, yüzük, yüz bakım ürünleri almayı tercih ediyor.”

TAKI SATIŞINDA YÜZDE 279 ARTIŞ

Hepsiburada.com yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sevgililer Günü kapsamında takı satışları yüzde 279 artarken, takıyı yüzde 45 ile saat, yüzde 29 ile sağlık/güzellik, yüzde 28 ile kozmetik kategorileri takip ediyor. Hepsiburada.com’da takılarda yüzde 40’a, parfüm ve kozmetik ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirimler sunulurken, saatlerde yüzde 50’ye ek yüzde 25 indirim fırsatı bulunuyor. Kategori Mağazacılığı Derneği  (KMD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alp Önder Özpamukçu, “Özellikle kişisel bakım ve kozmetik kategorilerinde önemli artışların yaşanmasını, bununla beraber diğer kategorilerde de hediye olarak değerlendirilebilecek ürünlerin satışlarında yoğunluk olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

D’S DAMAT’TAN AKSESUVAR SETİ

D’S Damat, sevgililer gününe özel ürünlerini uygun fiyatlarla satışa sundu. Bu kapsamda özel aksesuar setler 69.90, gömlek kravat setleri 79.90 liradan satışa sunuluyor. Ayrıca sonbahar-kış ürünlerinde yüzde 50 indirim uygulanıyor. Şıklığı detaylarda arayanlar için en özel hediyelerin de vitrine çıktığı D’S Damat’ta, yüzde 100 deri ayakkabılar, kemerler ve cüzdanlar yer alıyor. Fularlar, kaşkollar ve kravatlar da detaylara önem veren erkekler için ideal hediye seçenekleri olarak öne çıkıyor. Modern ve konforuna önem veren yenilikçi erkekler için hayatı kolaylaştıran inovatif parçalar dikkat çekerken, sıvı ve leke itici NanoCare gömleklerden kolay ütülenen EasyCare gömleklere, yoğun iş temposuna ayak uyduracak Travel Serisi ürünlere kadar sevdiğinizin şıklığına rahatlık katacak en özel hediyeler D’S mağazalarında satışa sunuluyor.  Ayrıca, su geçirmezlik özelliği taşıyan çelik kasası ve dayanıklı camları, deri, silikon ve kumaş kayış seçenekleri ile D’S Damat saatler de öne çıkıyor.

14 ŞUBAT’TA İSTANBUL VE PARİS GÖZDE

Uçak bilet sitesi Enuygun.com, Sevgililer Günü seyahat alışkanlıklarına ışık tutacak bir anket yayınladı. Ankete katılanlar Sevgililer Günü’nü yurt içinde en çok İstanbul, yurt dışında ise Paris’te kutlamak istiyor. Ankette dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Sevgililer Günü’nü en çok 40 yaş üstü ve evli erkeklerin kutluyor olması. Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu 14 Şubat Sevgililer Günü tatil tercihlerini değerlendirdi. Kullanıcılar arasında yaptıkları ankete göre Sevgililer Günü’nü sanılanın aksine sadece bekarlar ya da kadınların kutlamadığını aktaran Hacıbaynamoğlu, “Hatta en çok kutlayanlar 40 yaş üstü evli erkekler. Evli erkekler bu özel günü yurt içinde en çok İstanbul’da, yurt dışında ise Paris’te geçirmek istiyor. Evli kadınlar ise yurt dışında Paris ve Roma’yı, yurt içinde İstanbul ve İzmir’i tercih ediyor.” ifadelerini kullandı. Ankete katılan bekar erkeklerin ise genelin aksine yurt içinde bu özel günü Antalya’da yurt dışında da Paris ve Prag’da geçirmek istediğini vurgulayan Hacıbayramoğlu, “Bekar kadınlar ise tıpkı evlililer gibi İstanbul ve Paris’i tercih etti. Yüzde 70’i Sevgililer Günü’nü yurt içinde İstanbul, yurt dışında ise Paris’te kutlamak istiyor. İstanbul’dan sonra yurt içinde İzmir, Antalya, Kapadokya gibi yerler geliyor” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN