1999 sonrası sigortalılar için 'kademeli emeklilik' muhalefet masasında

1999 sonrası sigortalılar için 'kademeli emeklilik' muhalefet masasında

EYT yasa teklifi meclistte görüşülerek 3 Mart'ta kabul edildi, EYT şartlarını tamamlayanlar emeklilik dilekçesini verdi. 1999 sonrası sigortalı olanlar ise emekli olamadı. Ancak muhalefetin de iktidara gelmesi durumunda 1999 sonrası olanlar için de kademeli emeklilik getirmek için çalışma yaptığı belirtildi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülerek 3 Mart'ta kabul edildi, ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT şartlarını tamamlayanlar emeklilik dilekçesini verdi. Şimdiye kadar 1 milyon 800 binden fazla kişinin emeklilik işlemleri tamamlandı. 1999 sonrası sigortalı olanlar ise emekli olamadı.

Konuyu sıklıkla gündeme getiren Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, EYT’de yeni gündemin 8 Eylül 1999 sonrası işe girişi olanlara kademeli emeklilik olduğunu belirtmişti:

“Yeni gündem 8.9.1999 sonrası işe girişi olanlara kademeli emeklilik ve Bağ-Kur’luların emeklilikte prim günlerinde indirime gidilmesi…”

'EYT'DEKİ TÜM EKSİKLİKLER GİDERİLECEK'

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştüğünü ve 8 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olanlara kademeli emeklilik getirileceğini paylaştı.

Erdursun Twitter hesabından “Az önce Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. 08.09.1999 sonrası sigortalı olanlara kademeli emeklilik gelecek! EYT’de tüm eksikler giderilecek…" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN