2008 senesinden önce girişi olanlar müjde! Açıklama az önce geldi! SSK ve Bağ-Kur emeklisi daha yüksek maaş alacak!

2008 senesinden önce girişi olanlar müjde! Açıklama az önce geldi! SSK ve Bağ-Kur emeklisi daha yüksek maaş alacak!

2008 yılından önce çalışma hayatına giren ve sigorta girişi yapılan kişilerin emekli maaşında son yedi yıllık çalışmalarının son 3.5 yılı da hesaba katılarak hesaplama yapılacak. Ayrıca 2008 yılından önce işe başlayanların emekliye ayrıldıktan sonra da çalışma hayatlarında aktif olmalarına imkan sunulacak. İşte, konuyla ilgili detaylar...

Alınan yeni karar doğrultusunda, işten kendi rızasıyla ayrılan kişilere kıdem tazminatı verilmeyecek. Ayrıca, artık yaş bekleyen ancak prim ile sigortasını dolduran kişiler kıdem tazminatı talebinde bulunarak alabilecekler. 2008 yılı emekli olmak için kritik bir yıl ve emekliye ayrılmak isteyen tüm çalışanları ilgilendiriyor.

ÇALIŞMA SÜRESİ FARK EDİYOR MU?

Bir kişi 2008 yılı öncesinde işe girerek ilk önce BAĞ-KUR'la çalışmış ve son 3,5 yılında SSK'ya dönmüşse o kişinin emekli olma hakkı SSK'ya verilmiştir.

Ancak son yedi yılda 2 ayrı sigorta ödemesi yapılmışsa ve bu ödenen zamanın süresi birbirine eşitse bu durumda son ödenen sigortanın şekline göre emekliye ayrılacaktır. Ayrıca 2008 yılı sonrasında sigorta girişi yapılan vatandaşlara da en fazla ödenen sigorta türünde emekli olma imkanı verilmektedir.

emeklilik

MAAŞLAR ARTACAK MI?

2008 yılı öncesinde sigortası başlatılanların daha fazla maaş alma hakları bulunuyor. 2008 yılı öncesinde sigortanız başlandıysa son 3.5 yıllık sigorta ödemeniz ne türde yapıldıysa öyle emekliye ayrılırsınız. Bu sayede emekli maaşınız da buna göre şekillenir.

Son 3.5 yıllık sigorta ödemeleriniz SSK'dan yapıldıysa SSK emeklisi olursunuz. SSK emeklisi olanlar BAĞ-KUR emeklilerine göre 200 ila 300 TL daha fazla maaş almaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN