2014’te 1 milyar dolarlık teklif almıştı: İnternet haberciliğinin devi kapanıyor

2014’te 1 milyar dolarlık teklif almıştı: İnternet haberciliğinin devi kapanıyor

Son yıllarda küresel olarak hissedilen ekonomik kriz internet haberciliğini de vurdu. Sektörün öncülerinden BuzzFeed News’in kapatılacağını duyuran kurucu Jonah Peretti, haber sitesinin artık finanse edilemeyeceğini belirterek 2014 yılında 1 milyar dolarlık teklif alan şirket için sonun geldiğini bildirdi.

2006 yılında kurulduktan sonra internet haberciliğine yön veren BuzzFeed’in haber sitesi BuzzFeed News’in kapatılacağı duyuruldu. İcra Kurulu Başkanı Jonah Peretti, BuzzFeed'in "artık BuzzFeed News'e fon sağlamaya devam edemeyeceğini" söyledi.

‘OKUYUCULARIN DEĞİŞEN ALIŞKANLIĞI’

Ödüllü haber sitesinin kurucusu Jonah Peretti, tüm şirketin pandemiden, zorlu ekonomiden, düşen borsadan, dijital reklamcılıktaki yavaşlamadan ve okuyucuların değişen alışkanlıklarından etkilendiğini söyledi.

BuzzFeed, 2010'ların başında yatırımcılardan yüz milyonlarca dolar topladı. Viral içerik üretmenin yanı sıra, bunun daha kaliteli bir reklamcı çekeceği inancıyla orijinal haberciliğe yatırım yaptı. Bu masraflı süreçte, dünyanın dört bir yanından yüzlerce gazeteci işe alındı ve şirket haberciliğiyle Pulitzer ödülü kazandı.

‘TÜM TASARRUF YÖNTEMLERİNİ DENEDİK’

Peretti, şirketi "daha yüksek karlılık standartlarında" tutmadığı için pişmanlık duyduğunu ve maliyetleri düşürmek ve fiziki ofisleri kapatmak da dahil olmak üzere "mümkün olduğu kadar işi korumak için diğer birçok tasarrufu tükettiğini" söyledi.

Peretti, BuzzFeed News'i kapatmanın yanı sıra şirketin geri kalanında iş gücünün yaklaşık yüzde 15'i olan yaklaşık 180 işten çıkarma olacağını söyledi ve değişiklikler kapsamında önde gelen iki yöneticinin şirketten ayrılma kararı aldığını duyurdu.

2010’LARIN VAZGEÇİLMEZLERİ

2010'larda patlama yaşayan Vox ve Vice gibi haber siteleri, izleyiciler ve reklam verenler sosyal medyadan YouTube ve TikTok gibi video hizmetlerine doğru kaydıkça zorlandı. Daha önce Insider da önemli ölçüde işten çıkarmalar yapacağını duyurmuştu.

BuzzFeed'in finansal zorlukları, çevrimiçi haber endüstrisinin zorluklarını yansıtıyor. 2014'te Disney, siteyi yaklaşık 1 milyar dolara satın almayı düşündü, ancak anlaşmaya varılamadı. Şirket değerinin şu anda 100 milyon doların altında olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN