25 bin TL maaşa çalışacak eleman yok! Bölge halkından devlete açık çağrı: 'Çalışan bulma imkanı sağlansın'

25 bin TL maaşa çalışacak eleman yok! Bölge halkından devlete açık çağrı: 'Çalışan bulma imkanı sağlansın'

Birçok bölgedeki üretici ve yetiştirici son zamanlarda dolgun maaşa rağmen çalışacak eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu konuda büyük sıkıntılar çeken Malatyalı yetiştiriciler ise artık çareyi devlete açık çağrı yapmakta buldu. İşte, Malatyalı üreticilerin eleman bulma sorunu...

Üretici ve yetiştiricilerin son zamanlardaki en büyük sorununa hala bir çözüm bulunamadı. Asgari ücretin 2-3 katı maaşa çalıştıracak eleman bulamayan yetiştiriciler, çareyi devlete seslenmekte buldu!

h-6-2.jpg

TÜRKİYE'NİN GENEL SORUNU

Doğu Anadolu bölgesinin önemli şehirleri arasında yer alan Malatya'da yetiştiricilerin eleman sorunu katlanarak artıyor. Öyle ki artık bu soruna bir çözüm bulamayan hayvan yetiştiricileri, kendilerine çalışan bulması için devlete seslendi.

Hayvan yetiştiricilerinin yaşadığı bu genel soruna değinen Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, 20-25 bin lira maaşa çalıştıracak çoban bulamadıklarını aktardı.

h-6-1.jpg

Özellikle üretim konusunu vurgulayan Akın, yetiştiricilerin çoban olmadığı için hayvanların başından ayrılamadıklarını söyleyerek, "Bazen hastası oluyor, hastaneye götüremiyor, cenazesi oluyor cenazeye katılamıyor. Bu problem Türkiye genelinde yaşanıyor ve bunun çözülmesi lazım” dedi.

h-6-3.jpg

"İTHAL ÇOBAN RAFTA KALDI"

Yüksek maaşa rağmen çoban bulma sıkıntısı yaşadıklarını belirten Akın, “Paradan ziyade bu mesleği yapan çok az kişi kaldı. Birkaç Afgan vardı, onlar da ülkelerine gönderiliyor. İthal çoban getirileceği söylendi ama o da rafta kaldı.

Devletimizin bize çoban bulma imkanını sağlamasını istiyoruz. Çoban desteği var ama maalesef yeterli değil. Hayvancılıkla uğraşan ailelerde özellikle kadınların sigortasının yapılmasını istiyoruz. Kadınlara sigorta yapılırsa bu işe dört elle sarılırlar." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN