25 kuruş maliyetini 7’ye katladı! Fırsatçılara gün doğdu: Hurdacılara satıp paraya para demiyorlar

25 kuruş maliyetini 7’ye katladı! Fırsatçılara gün doğdu: Hurdacılara satıp paraya para demiyorlar

Döviz fiyatlarındaki artış metal paralarda kullanılan alaşımları da etkiledi. Bundan kaynaklı 25 kuruş maliyetini 7’ye katladı…

Bozuk paralarda maliyet artışı dikkat çekti. Madeni paraların basımındaki maden fiyatlarının artmasına ilişkin CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir’den açıklama geldi…

Demir açıklamasında, Merkez Bankası’na 25 kuruşun maliyetinin 1.64 TL’ye yükseldiğini söyledi. Ayrıca Demir, bozuk paralarda kullanılan alaşımların maliyetleriyle ilgili de bilgi vererek; madeni paralarda bakır, nikel ve çinko kullanıldığını söyledi.

25-kurusun-maliyeti-ne-kadar-oldu-1.jpg

25 KURUŞUN MALİYETİ NE KADAR OLDU?

Deniz Demir yazılı açıklamasında, 25 kuruşun maliyetinin 1.64 TL, 50 kuruşun maliyetinin 2.31 TL ve 1 TL’nin maliyetinin ise 2.77 TL olduğunu aktardı. Üretimde kullanılan bakır, çinko ve nikelin oranlarında değişikliğe gidildiğini söyleyen Demir, üretimde de %30 tasarruf sağlandığını aktardı.

1 TL’nin maliyetinin 3 TL’ye yaklaşmasıyla fırsatçıların da ortaya çıktığına dikkat çeken Demir, bu paralar piyasaya çıktığı gibi fırsatçıların topladığını ve hurdacılara satarak haksız kazanç sağladıklarını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN