3 dünya devi Türkiye'ye otomobil fabrikası kurmayı gündemine aldı! Binlerce sürücüye daha ucuz otomobil müjdesi

3 dünya devi Türkiye'ye otomobil fabrikası kurmayı gündemine aldı! Binlerce sürücüye daha ucuz otomobil müjdesi

Çinli otomobil üreticilerinin Türkiye’ye olan ilgisi artıyor. Öyle ki 3 dünya devi Türkiye’ye otomobil fabrikası kurmayı gündemine aldı. İşte, binlerce sürücüye daha ucuz otomobil imkanı tanıyacak o girişimin detayları…

ESMAGÜL KOÇAK

Türkiye'nin otomotiv sektöründeki potansiyeli, Çinli üç büyük otomobil üreticisi Skywell, Chery ve MG'nin dikkatini çekti. Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam'ın açıklamalarına göre, bu firmalar Türkiye'de üretim yapmayı ciddi olarak değerlendiriyor. Eğer bu planlar hayata geçirilirse, Türk tüketiciler için otomobil alımında önemli bir mali avantaj doğacak.

DAHA UCUZA OTOMOBİL MÜJDESİ

Avrupa ile Gümrük Birliği anlaşmasının yenilenmesi ve Türkiye'nin güçlü otomotiv birikimi, Çinli firmalar için cazip bir fırsat sunuyor. Bu üretim hamlesi gerçekleşirse, Türkiye'de üretilen araçlar gümrük vergisi ödemeden satılabilecek. Bu durum, Türk tüketicilere daha ekonomik fiyatlarla otomobil sahibi olma imkanı sunacak.

Skywell, Chery ve MG'nin Türkiye'de fabrika kurması, hem iç pazardaki araç fiyatlarını düşürebilir hem de Türkiye'nin otomotiv ihracatını artırabilir. Saydam'ın vurguladığı gibi, bu yatırımlar, Türkiye'nin otomotiv tedarik zinciri ve ekonomisi için de büyük faydalar sağlayacak. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Saydam, Türkiye'nin otomotiv tedarik sanayisini temsil ettiğini ve üye sayısının 520'ye ulaştığını belirterek, bu gelişmelerin sektör için olumlu olduğunu ifade ediyor.

skywell-chery-mg-turkiye-fabrikasi-1.jpg

TÜRKİYE İLK 10'A GİRMEYİ HEDEFLİYOR

Ayrıca, Kızıldeniz'deki sorunlar ve Avrupa Birliği'nin Çinli otomotiv markalarına uyguladığı yüksek vergiler, Çinli firmaların Türkiye'ye olan ilgisini daha da artırmış durumda. Türkiye'nin, bu yatırımlarla dünyanın ilk 10 otomotiv üreticisi arasına girmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN