Yaşadığı ekonomik sıkıntıların ardından borçlarını ödeyemeyen ve 40 yıldır faaliyet gösteren Cenkci Turşuculuk, borçlarını tekrar yapılandırmak için konkordato sürecine girdi.
Sözcü'de yer alan habere göre; T.C. İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Cenkci Turşuculuk Gıda Tur. ve Nak. San. Tic. Ltd. Şti. ile birlikte OnDa Salamura Konserve Zeytin ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. hakkında 23 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşmayacağını takip etmek isteyen mahkeme, bunun tespiti için 3 kişilik geçici konkordato komiseri heyeti de görevlendirdi. Şirketlerle ilgili ihtiyati tedbir kararı da alındı.
KONKORDATO DAVASININ DURUŞMASI 10 NİSAN’DA GÖRÜLECEK
Konkordato davasının duruşması ise 10 Nisan 2026’da görülecek. Alacaklılar, ilan tarihi itibarıyla 7 gün içerisinde mahkemeye dilekçeyle itiraz yapabilecek.

40 YILDIR SEKTÖRDEYDİ
Cenkci Turşuculuk, 1985 yılında İzmir Pınarbaşı’nda “Üstün Turşu” olarak kuruldu. Talep artışı ve ihracat hedefleri kapsamında 2000’de Torbalı’daki 7 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı alanı bulunan tesisine taşındı. Cenkci markasıyla üretimini sürdüren firma, ayrıca Avrupa ve Orta Doğu pazarlarında özel markalı (private label) üretim de yapıyordu.
