40 yıldır sektörün öncülerindendi! Turşu üretim devi iflas batağına düştü: Mahkeme 3 aylık süreyi başlattı

40 yıldır sektörün öncülerindendi! Turşu üretim devi iflas batağına düştü: Mahkeme 3 aylık süreyi başlattı

İzmir Torbalı’da üretim yapan 40 yıllık turşu üreticisi ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı konkordato talebinde bulunan şirkete mahkeme 3 aylık süre verdi.

Yaşadığı ekonomik sıkıntıların ardından borçlarını ödeyemeyen ve 40 yıldır faaliyet gösteren Cenkci Turşuculuk, borçlarını tekrar yapılandırmak için konkordato sürecine girdi.

Sözcü'de yer alan habere göre; T.C. İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Cenkci Turşuculuk Gıda Tur. ve Nak. San. Tic. Ltd. Şti. ile birlikte OnDa Salamura Konserve Zeytin ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. hakkında 23 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

cenkci-tursuculuk-iflas-1.jpg

Konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşmayacağını takip etmek isteyen mahkeme, bunun tespiti için 3 kişilik geçici konkordato komiseri heyeti de görevlendirdi. Şirketlerle ilgili ihtiyati tedbir kararı da alındı.

KONKORDATO DAVASININ DURUŞMASI 10 NİSAN’DA GÖRÜLECEK

Konkordato davasının duruşması ise 10 Nisan 2026’da görülecek. Alacaklılar, ilan tarihi itibarıyla 7 gün içerisinde mahkemeye dilekçeyle itiraz yapabilecek.

cenkci-tursuculuk-iflas-2.jpg

40 YILDIR SEKTÖRDEYDİ

Cenkci Turşuculuk, 1985 yılında İzmir Pınarbaşı’nda “Üstün Turşu” olarak kuruldu. Talep artışı ve ihracat hedefleri kapsamında 2000’de Torbalı’daki 7 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı alanı bulunan tesisine taşındı. Cenkci markasıyla üretimini sürdüren firma, ayrıca Avrupa ve Orta Doğu pazarlarında özel markalı (private label) üretim de yapıyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN