40 yıllık tekstil devi krize karşı ayakta kalmayı başardı! 5 ülkeye ihracat yapıyordu: Son anda iflastan kurtuldu

40 yıllık tekstil devi krize karşı ayakta kalmayı başardı! 5 ülkeye ihracat yapıyordu: Son anda iflastan kurtuldu

Dünya çapında hissedilen ekonomik kriz etkisini Türkiye’de de göstermeye devam ediyor. Lakin bu sefer bir şirket krize karşı ayakta kalmayı başardı. Tekstil sektörünün bilinen isimlerinden 40 yıllık tekstil devi iflastan son anda kurtuldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bursa merkezli Sateks, ekonomik krizi son anda atlatarak iflastan kurtuldu. Şirket, konkordato sürecindeki borç yapılandırma çabalarının ardından, mahkeme kararıyla büyük bir rahatlama yaşadı.

SATEKS’İN ZORLU DÖNEMİ: KONKORDATO İLE İFLAS SINIRINDA

Türk tekstil sektörünün köklü markalarından Sateks, son yıllarda yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da geniş bir müşteri ağına sahip olan Sateks, geçtiğimiz yıl borçlarını yeniden yapılandırabilmek amacıyla konkordato başvurusunda bulunmuştu.

yeni-proje-7.jpg

5 ÜLKEYE İHRACAT, GÜÇLÜ YEREL PAZAR

Bursa merkezli şirket, yıllık 4.800 ton üretim kapasitesine sahipti ve aylık 600 ton üretim gerçekleştiriyordu. Polyester, pamuk, viskon ve naylon gibi ürünlerin üretiminin yanı sıra bobin ve muf boya üretimiyle de sektörde kendine sağlam bir yer edinmişti. İç piyasada fason üretim ve doğrudan satış gerçekleştiren Sateks, dünya genelinde 5 farklı ülkeye ihracat yaparak global pazarda da adından söz ettiriyordu. Bu ülkeler arasında İngiltere, Almanya, İtalya, Hong Kong ve Bulgaristan bulunuyordu.

KONKORDATO BAŞVURUSU VE MAHKEME KARARI: SON ANDA KURTULDU

Ancak, şirketin yaşadığı ekonomik darboğaz derinleştikçe iflas riski de artmıştı. Sateks, 5 ay boyunca konkordato ilan ederek borçlarını yapılandırmayı amaçladı. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, bu süreçte Sateks’e üç ay süreyle geçici konkordato mühleti tanımıştı. Bu süre sonunda mahkeme, şirkete iki ay daha ek süre vererek, mevcut tedbirlerin devam etmesine karar verdi.

Ancak mahkemenin son kararı, Sateks’in geleceği adına kritik bir dönüm noktası oldu. Mahkeme, şirketin borçlarını ödeyebileceğini ve iflas kararı verilmesine gerek olmadığını belirterek, konkordato talebini reddetti. Böylece, Sateks iflasın eşiğinden dönmüş oldu.

yeni-proje-6.jpg

ÇALIŞANLAR VE PAYDAŞLAR RAHATLADI

Bu karar, Sateks’in çalışanları ve tüm paydaşları için büyük bir rahatlama yarattı. Binlerce kişinin çalıştığı şirketin geleceği konusunda alınan bu karar, yüzlerce işçinin yüzünü güldürdü. Şirketin uyguladığı tedbirler de kaldırıldı ve konkordato komiserinin görev süresi sona erdi.

yeni-proje-8.jpg

SATEKS’İN GELECEĞİ: YOLUNA DEVAM EDİYOR

Sateks, Türk tekstil sektörünün önemli bir oyuncusu olarak hem iç pazarda hem de global pazarda güçlü bir varlık göstermeye devam ediyor. Mahkeme kararının ardından, şirketin geleceği için alınan bu olumlu karar, sektörün pek çok oyuncusu için de umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Sateks’in önümüzdeki yıllarda daha güçlü bir şekilde faaliyetlerine devam etmesi, hem istihdam açısından hem de Türk tekstil sektörüne olan katkıları açısından kritik öneme sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN