4A 4B 4C emeklilerine müjde! Bayram ikramiyesi zamlanıyor: Cumhurbaşkanı güzel haberi verdi

4A 4B 4C emeklilerine müjde! Bayram ikramiyesi zamlanıyor: Cumhurbaşkanı güzel haberi verdi

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine geri sayım yaparken, liderlerin vaatleri milyonlarca insan arasında büyük heyecan uyandırmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun öne çıkan vaadi, emeklilerin bayram ikramiyesinin asgari ücretle eşit olmasıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da emekli bayram ikramiyesi konusunda zam sinyali vererek dikkat çekti. Detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı'nda ikinci bayram ikramiyesini almayı bekleyen emekliler, aynı zamanda ikramiye tutarının ne olacağını da merakla bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam sinyalleri vererek son açıklamasında "Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık, şimdi bu rakamı daha da artırmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

8 BİN 500 TÜRK LİRASI İKRAMİYE

ikramiye

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayram ikramiyesi vaatleri arasında dikkat çeken bir açıklama yaparak, emeklilere Kurban Bayramı'nda 8 bin 500 lira ikramiye ödeneceğini ve bu miktarın üzerine Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık farkın da ekleneceğini belirtti.

Emeklilere yönelik bayram ikramiyesi uygulaması 2018 yılında başlatılmış ve o tarihten itibaren ikramiye tutarı yüzde 100 artışla bin liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. Show Haber'in kulislerden edindiği bilgilere göre, AK Parti'nin hedefi bayram ikramiyesini 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarmak. Kılıçdaroğlu ise seçilmesi durumunda bayram ikramiyesini asgari ücret düzeyine çıkarma sözü verdi.

Emekliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun vaatleriyle heyecanlanırken, 2023 yılında emekli bayram ikramiyesinin bir kez daha güncellenmesi bekleniyor. Emekliler, yeni ikramiye tutarını merak ederken aynı zamanda bu tutarın sürekli enflasyon oranına göre zam almasını umut ediyor.

Emeklilere yönelik bayram ikramiyesi, Türkiye'de önemli bir konu haline gelmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları emekliler arasında heyecan yaratırken, bu vaatlerin gerçekleşmesi ve ikramiye tutarının ne olacağı merakla bekleniyor. Emekli bayram ikramiyesinin 2018'den bu yana sürekli artış gösterdiği göz önüne alındığında, 2023 yılında da bir güncelleme yapılması ve tutarın enflasyon oranına göre zam alması emekliler tarafından umutla beklenen bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Emekliler için bayram ikramiyesi, onların maddi açıdan rahatlamasını sağlarken, bu konudaki vaatler de seçimler öncesi önemli bir etken haline gelmiş durumda.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN